Piinlik prohmakas tõi maratoonarile 27-minutilise võidu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui pikk peab olema rong, mille taga tuleb oodata 22 minutit?!
Kui pikk peab olema rong, mille taga tuleb oodata 22 minutit?! Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

USAs Oregonis toimunud Portlandathoni maratoni võitis Tomonori Sakamoto ajaga 2:25.02. Mees edastas oma lähimat jälitajat täiesti uskumatuna näiva 27 minutiga! Jaapanlasele kindlustas nõnda ülivõimsa võidu ootamatult võistlustrassile veerenud kaubarong.

Maratoni korraldajad olid Union Pacificu rongifirmaga enne võistlust läbi rääkinud ja viimased lubasid, et kui ei juhtu just midagi erakordset, siis rongiliiklus maratoni läbiviimist ei sega. Läks aga teisiti – üht varasemat rongi tabanud mehaaniline rike ajas omakorda sassi võistlust seganud kaubarongi graafiku. See jõudis pärale halvimal võimalikul ajal – täpselt pärast Sakamoto rööbaste ületamist ja enne järgmiste jooksjate kohale jõudmist.

Rong venis mööda piinliku kiirusega. Oregon Live kirjutab, et esimesed kohale jõudnud jooksjad pidid paigal seisma suisa 22 minutit ja lõpuks oli passivate sportlaste mass mitmesajapealine – kokku veerand osalejatest.

Portlandi maraton oli üks kvalifikatsioonivõistlusi mainekale Bostoni maratonile. Et kõigi rongi taga oodanud sportlaste ajad on rikutud, saavad nad näiteks soodushinnaga võistelda Seattle’i maratonil ja proovida joosta uut kvalifikatsiooniaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles