Eesti disc-golfar jõudis unelmate piirini

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Lätt
Silver Lätt Foto: Rahvusvaheline disc-golfiliit

Värskelt avaldatud disc-golfi PDGA maailma edetabelis on eestlased teinud ajalugu. Meeste uues pingereas on Eesti disc-golfi rahvuskoondise mängijal Silver Lättil reitinguks täpselt 1000 punkti, mis märgib suurmeistri taset.

Meeste uues edetabelis on Eesti koondise mängijal Silver Lättil reitinguks täpselt 1000 punkti. Selline reiting märgib disc-golfis suurmeistri taset.

«Hea uhke tunne on küll. Eesmärk oli juba eelmisel aastal neljakohaline reiting välja võidelda, aga Eestis on see ikka üks eriti keeruline ülesanne, tuleks korduvalt üle enda varju hüpata.

Sel hooajal sai mängitud rohkem väljas kui varasematel aastatel, sealt tuli kindlasti osa reitingu tõusust. Ise usun, et suurt rolli mängis hooajavälisel ajal tagakäe tehnika arendamine ja hooaja jooksul selle stabiliseerimine. Lisaks mängu mitmekülgsemaks muutmine. Igal juhul olen rõõmus ja loodan, et peagi on meil veel mitmeid kõrge reitinguga mängijaid.”

Eesti esinumbri Kristin Tattari uueks reitingunumbriks on 936, mis asetab ta samuti maailma tipule ülilähedale. Naiste jaoks üle unelmate piiri, ehk üle 900-se reitinguga on ka teine eestlanna – Maris Perendi.

Eesti disc-golfiliidu president Rein Rotmeister kinnitas, et tänavuse hooaja tulemustega võib sellel hooajal rahule jääda.

«On ületatud mitmeid uusi tähiseid – Euroopa Meistrivõistlustelt 2 medalit, uued reitingute kõrgused meie tippmängijatelt, meie mängijate edukad esinemised rahvusvahelistel võistlustel nii Euroopas kui ka Ameerikas. Tulemused näitavad, et Eesti disc-golf on jätkuvalt kiires arengus ja mitte ainult tippspordi poole pealt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles