Soomlased juubeldavad Eesti alistamise üle: lihtne mäng, 90 minutit ja siis lööb Teemu ära

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Soome jalgpallikoondise fännid rõõmustavad Twitteris eile Tallinnas Eesti üle saadud võidu üle. Mängu ainsa värava lõi üleminutitel Teemu Pukki.

Inglismaa esiliigas Norwichis mängiv ründaja Pukki on sisuliselt olnud kolmes Rahvuste liiga mängus poole koondise eest, sest Soome on võitnud kõik kolm mängu 1:0 ja seejuures on kõik kolm väravat löönudki just Pukki. Üks Twitteri-kasutaja parafraseeris seepeale Gary Linekeri kuulsat ütlust, märkides, et jalgpall on lihtne mäng: 90 minutit aetakse palli taga ning siis tuleb Teemu ja lööb ära.

Teine viitas Petteri Forsellile, kes tähistas väravat juba enne seda, kui Pukki oli jõudnud üldse pealelöögigi sooritada. Kolmandat vaimustas omade uus mängustiil, mida Markku Kanerva käe all näidatakse: «Selline Soome koondis mulle meeldib! Võitluslik, sihikindel ja hästi kaitsev meeskond, millel on julgust ja tahet oma mängu mängida. Näha on, et mängijad usuvad endasse ja treenerisse. Olime jälle väljakul parem meeskond.»

Soome koondise kunagine kangelane Aki Riihilahti jagas aga videot Soome fännitribüünidest, märkides juurde vaid: «Sõnu polegi vaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles