Olümpial dopinguga põrunud venelanna pääses väga leebe karistusega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Sergejeva (paremal) ja Anastasia Kotšerzova said olümpial 12. koha, kuid see võeti neilt ära.
Nadežda Sergejeva (paremal) ja Anastasia Kotšerzova said olümpial 12. koha, kuid see võeti neilt ära. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Scanpix

Pyeongchangi olümpiamängudel positiivse dopinguproovi andnud Venemaa bobikelgutaja Nadežda Sergejeva pääses kaheksa kuu pikkuse võistluskeeluga.

Koos Anastasia Kotšerzovaga naiste kahebobil 12. koha saanud 31-aastase venelanna organismist leiti trimetasidiini jälgi, vahendab portaal Insidethegames.biz. Seda kasutatakse tavaliselt angiini ravimiseks. Venemaa paari tulemus tühistatu, kuid CASis sai Sergejeva õiguse, sest leiti, et positiivse proovi põhjustas kokkusattumus – keelatud aine oli sattunud sinna, kus see polnuks pidanud olema.

Esialgu taotles Rahvusvaheline Bobisõidu ja Skeletoni Liit (IBSF) talle nelja-aastast karistust. Sergejeva võistluskeeld hakkab kehtima tagasiulatuvalt ja lõpeb seega juba 22. oktoobril. «Kahtlusalune tõestas, et esiteks esines keelatud ainet väga väheses koguses ning tõenäoliselt pääses see tema organismi ravimiga, mille ta sai koondise arstilt ehk usaldusväärseks peetud allikalt,» selgitas IBSF leebumise põhjuseid.

Lisaks Sergejevale jäi olümpial meldooniumiga vahele jääkeeglimängija Aleksandr Krušelnitski. 2016. aasta märtsis andis ka Sergejeva ise meldooniumi sisaldanud proovi. Venemaa sportlased võistlesid mäletatavasti olümpiamängudel neutraalsetena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles