Tiitlikaitsja Federer murdis keerulisest seisust poolfinaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: Ding Ting / imago/Xinhua/Scanpix

Tiitlikaitsja Roger Federer jõudis Shanghai tenniseturniiril poolfinaali, alistades veerandfinaalis 6:4, 7:6 (4) Kei Nishikori. 

Teise seti kiires lõppmängus oli šveitslane seejuures maailma 12. reketi vastu 1:4 taga, kuid võitis siis kuus punkti järjest. Kui 37-aastasel Federeril õnnestub mullust võitu korrata, võidab ta aastase vahe järel esmakordselt Masters-turniiri.

Poolfinaalis tuleb tal esmalt jagu saada 21-aastasest horvaadist Borna Coricist, kes on maailma edetabelis 19. kohal. Tänavu alistas Coric Federeri Halle turniiri finaalis. Shanghais sai ta poolfinaalis 7:5, 6:4 austraallase Matthew Ebdeni. 

Teise finalisti selgitavad Novak Djokovic ja Alexander Zverev, kusjuures Djokovicil on asjaolude kokkulangemise korral võimalik edetabelis uue nädala alguseks Federerist mööduda ja ise teiseks tõusta. Veerandfinaalis alistas ta tänavuse Wimbledoni dinaali kordusmatšis Kevin Andersoni, Zverev sai aga kaheksa parema hulgas jagu Briti esireketist Kyle Edmundist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles