Tagasi koju: legendaarsest Thierry Henryst sai Monaco peatreener

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Henry saab proovida peatreeneri ametit.
Thierry Henry saab proovida peatreeneri ametit. Foto: Norbert Scanella / imago/PanoramiC / Scanpix

Neljapäeval peatreeneri Leonardo Jardimi vallandanud AS Monaco palkas uueks peatreeneriks Prantsusmaa koondise legendaarse ründaja Thierry Henry.

41-aastane prantslane alustas profikarjääri just Monacos ja aitas klubil võita 1997. aastal Prantsusmaa meistritiitli. Praegu on klubi aga tabelis alles tagantpoolt kolmas, ehkki veel tunamullu võideti 17-aastase vahe järel taas meistritiitel. Kahel viimasel suvel on Monaco müünud hulgaliselt tippmängijaid, näiteks Bernardo Silva, Tiemoue Bakayoko, Benjamin Mendy, Fabinho ja Kylian Mbappe.

Henryga sõlmiti leping kuni 2021. aasta juunini. Seni tegutses Henry Belgia rahvuskoondise abitreenerina. Monacost siirdus ta 1999. aastal Torino Juventusesse ning liikus samal aastal kohe edasi Londoni Arsenali, kus kerkis kaheksa hooajaga klubi suurimaks väravalööjaks.

2007. aastal läks Henry Barcelonasse ja võitis nende ridades kaks aastat hiljem Meistrite liiga, siirdudes 2010. aastal karjääri lõpetama New York Red Bullsi ridadesse. Seejuures liitus ta hooajal 2011-12 veel korraks Arsenaliga, tehes kaasa seitsmes mängus. Prantsusmaa koondises on ta pidanud 123 mängu ja löönud 51 väravat, tulles 1998. aastal ka maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles