Blogi: Holland klohmis Saksamaad läbi aegade suurima skooriga ja lõi Löwi tooli kõikuma (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holland sai Saksamaa üle kõigi aegade suurima võidu.
Holland sai Saksamaa üle kõigi aegade suurima võidu. Foto: Emmanuel Dunand / AFP / Scanpix

Holland avas jalgpalli Rahvuste liigas võiduarve, alistades kodus 3:0 Saksamaa. A-divisjoni 1. grupis mängiva Hollandi viis Amsterdami staadionile kogunenud oranži täismaja ees 30. minutil juhtima kapten Virgil van Dijk, kes suunas nurgalöögi järel väravasse Ryan Babeli latti läinud pealöögi. 87. minutil suurendas kiirrünnakust vahet Memphis Depay ning 90.+3. minutil vormistas lõppskoori Georginio Wijnaldum. Lisaks lõi Memphis lõpuminutitel veel korra põiklatti.

Ehkki Holland ja Saksamaa on varem kohtunud läbi aegade 40 korral, pole hollandlased iial varem suutnud oma suurt naabrit nii suurelt võita. Suvisel MMil alagruppi pidama jäänud sakslased on aga selges mõõnas, sest viimasest tosinast mängust on nad suutnud võita vaid kolm: Saudi Araabia, Peruu ja MM-finaalturniiril üleminutite viimase sekundi tabamusest Rootsi vastu. Kaotatud on samas aga Brasiiliale, Austriale, Mehhikole, Lõuna-Koreale ja nüüd ka Hollandile.

See paneb tõenäoliselt kõikuma ka alates 2006. aastast Saksamaa koondise peatreenerina ametis olnud Jürgen Löwi tooli. Nimelt on Saksamaa nüüd saanud sel kalendriaastal juba viis kaotust, viimati juhtus see 33 aastat tagasi. Rohkem kohtumisi pole sakslased ühe aastaga iial kaotanud.

Sakslase tõehetk võib aga saabuda juba teisipäeval, kui tema hoolealused kohtuvad Rahvuste liigas võõrsil valitseva maailmameistri Prantsusmaaga. Kahe mängu järel on prantslastel A-divisjoni 1. alagrupis 4 ja Hollandil 3, Saksamaal 1 punkt.

Georginio Wijnaldum ja Memphis Depay...
Georginio Wijnaldum ja Memphis Depay... Foto: Peter DeJong / AP / Scanpix
...tähistavad väravaid.
...tähistavad väravaid. Foto: Peter DeJong / AP / Scanpix

Enne mängu:

Holland pole Rahvuste liigas punktiarvet avanud, kaotades avakohtumises Prantsusmaale 1:2. Saksamaa mängis Prantsusmaaga aga 0:0 viiki.

Hollandi viimatine võit pärineb juunikuust, kui sõpruskohtumises alistati 2:1 Peruu. Saksamaa suutis samuti Peruu alistada, seda Hollandist kolm päeva hiljem. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles