Naine, kes hullutab fänne ja tõmbab miljoneid ligi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Caitlin Clark on juba enne profidebüüti maailma populaarseim naiskorvpallur.
Caitlin Clark on juba enne profidebüüti maailma populaarseim naiskorvpallur. Foto: Brad Penner/USA Today Sports/Scanpix

Korvpallimaailmas on ridamisi superstaare, ent nende ühiseks nimetajaks võib pidada üht – nad on mehed. Selles püüab selgelt muutust tuua USA üliõpilasliiga fenomen Caitlin Clark.

Igal kümnendil leidub tippkorvpallis ürgtalente, kellele juba enne profidebüüti asetatakse pärgasid õlgadele. Palju kõneainet pakkusid enne korvpalliliigasse NBA siirdumist näiteks sellised suurkujud nagu Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, LeBron James, Kobe Bryant ning viimastel aastatel Luka Dončić​, Zion Williamson ja Victor Wembanyama. Täna räägitakse enim hoopis 22-aastasest Clarkist, kes murrab oma tegudega mitmeid narratiive.

Naiste korvpalli NBA ehk WNBA tänavuses draftis valis Indiana Fever esimesena just Clarki. Ülikoolikorvpallis peaaegu kõik võimalikud individuaalsed auhinnad võitnud Clark on juba praegu sedavõrd kõva nimi, et sporditarvete juhtiv ettevõte Nike sõlmis temaga naiste korvpalli ajaloo tulusaima lepingu, mis toob talendile sisse 28 miljonit dollarit. See tehing sisaldab ka naise oma ketsibrändi loomist. Enne profidebüüti on oma ketsibrändi pakutud varem ainult üheksale korvpallurile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles