Video: pisike Gibraltar tähistas ajaloolist võitu MM-tiitli kombel, Läti ikka mudas

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gibraltari jalgpallikoondis sai esimese võidu ametlikes mängudes.
Gibraltari jalgpallikoondis sai esimese võidu ametlikes mängudes. Foto: Vladimir Astapkovich / Scanpix

Võid vallata küll 80 protsendi ulatuses palli ning teha väravale kümme pealelööki kahe vastu, kuid üks viga võib maksta kõik. Nõnda kaotas Rahvuste liigas Armeenia 0:1 Gibraltarile. 

Kohtumise ainus värav sündis 51. minutil, kui varem futsalikoondisesse kuulunud Joseph Luis Chipolina realiseeris penalti.

2014. aasta alguses UEFA liikmeks saanud Gibraltari jaoks oli see alles esimene võit ametlikes mängudes. Rahvuste liigas tõusti nüüd kolme võidupunktiga Armeenia ja Liechtensteiniga samale pulgale. Vaata videost, kuidas üliõnnelikud mängijad tähistasid võitu nii, nagu oleks see toonud neile suurturniiri esikoha!

D-divisjoni 4. alagrupp: Makedoonia 9, Armeenia 3, Liechtenstein 3, Gibraltar 3.

Ka Läti koondis jõudis Rahvuste liigas ajaloolise saavutuseni, lüües esimese värava. Kodus viigistati 1:1 Kasahstaniga, ent suurt rõõmu see lätlastele vaevalt pakub. Viimase kahe aastaga on nüüd suudetud 22 kohtumisest võita vaid kaks, paraku tuli üks neist võitudest juunis Balti turniiril Eesti üle. Alla on jäädud aga näiteks Fääri saartele, Gibraltarile ja Kosovole, lisaks tehtud Fääri saartega veel kaks viiki. Samas grupis alistas Gruusia 3:0 Andorra ja jätkab täiseduga. 

D-divisjoni 1. alagrupp: Gruusia 9, Andorra 2, Läti 2, Kasahstan 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles