Ränk avarii lõpetas Evansi tiitlivõidule aidanud kaardilugeja karjääri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elfyn Evans ja Craig Parry 2016. aasta Soome rallil.
Elfyn Evans ja Craig Parry 2016. aasta Soome rallil. Foto: M-Sport

WRC-sarjas on britt Elfyn Evansile lugenud peaasjalikult kaarti Daniel Barritt. 2016. aastal, kui waleslane tagandati M-Sporti tiimis R5-masina rooli, istus tema kõrval aga Craig Parry ja koos võideti Suurbritannia meistritiitel. Vähem kui kaks hooaega pärast seda triumfi on Parry sunnitud oma karjäärile joone alla tõmbama, vahendab Rally Sport Magazine.

Viimased kaks aastat on 39-aastane Parry lugenud kaarti WRC2 arvestuses kihutavale Gus Greensmithile ja tolle mehe sõiduviga sai ka tema sportlaskarjäärile saatuslikuks. Tänavu Saksamaa ralli eel läbi viidud testil tabas Greensmith üht ohtratest rada palistavatest kividest. Need pandi sinna tankide peatamiseks, mis tähendab, et ralliautol puudus igasugune šanss terveks jääda.

Parry murdis avariis oma puusa ja vaagnaluu ning veetis Saksamaa haiglas kokku kolm nädalat. Vigastused olid nii tõsised, et arstid soovitasid tal enam mitte ralliautosse istuda.

WRC2-sarja kokkuvõttes kolmandat kohta hoidvale Greensmithile on viimasel kahel rallil kaatri lugenud itaallane Alessandro Gelsomino, kes eesootaval Hispaania etapil istub Ameeriklase Ken Blocki kõrvalistmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles