Rahvuste liiga: Saksamaa kriisis, Gibraltar võitis

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw.
Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw. Foto: Peter Dejong

Suvisel MM-finaalturniiril nii Mehhiko kui ka Lõuna-Korea käest lüüa saanud ja alagrupiturniiri järel koju sõitnud Saksamaa jalgpallikoondise kriis jätkub, sest laupäeval jäädi Rahvuste liiga A-divisjoni esimeses alagrupis võõrsil 0:3 alla Hollandile.

Esimest korda Saksamaa rahvusmeeskonna ajaloos pole meeskond suutnud kolmes ametlikus mängus järjest lüüa ainsatki väravat ning kolmandat korda on ühe aastanumbri sees saadud viis kaotust (varem 1956 ja 1985), kusjuures aasta lõpuni on veel aega.

Teisipäeval kohtub Saksamaa oma kolmandas alagrupimängus võõrsil valitseva maailmameistri Prantsusmaaga ning kaotuse puhul poleks saatus enam Saksamaa enda kätes. Alagrupis viimaseks jäämine ja A-divisjonis ehk Rahvuste liiga kontekstis Euroopa 12 tugevama seast välja langemine oleks neljakordsele maailmameistrile igal juhul piinlik.

«Oli näha, et viimaste mängude tulemused on mõjunud meie enesekindlusele,» sõnas peatreener Joachim Löw. «Miks me väravaid ei löö? Sellele on raske vastata. Meil on väravalöömise olukorrad täitsa olemas.»

Pärast nurjunud MM-finaalturniiri asus Saksamaa jalgpalliliit kindlalt meeskonna 2014. aastal MM-tiitlini viinud Löwi selja taha ja kinnitas, et peatreeneril on nende täielik usaldus. Eks näis, kas põrumine Rahvuste liigas muudaks olukorda.

A-divisjoni neljandas alagrupis tegid suvisel MMil poolfinaalis kohtunud Horvaatia ja Inglismaa 0:0 viigi, mis aitas Hispaanial astuda suure sammu alagrupivõidu poole.

Sarnaselt Eestiga on Rahvuste liigas võiduta ka D-divisjoni kuuluv Läti, kes tegi D-divisjonis kodus 1:1 viigi Kasahstaniga (enne seda on lätlastel kirjas viik Andorraga ja kaotus Gruusiale). Homme kohtub Läti kodus Gruusiaga.

Rahvuste liiga kolmanda vooru ajaloolisima tulemuse eest hoolitses Gibraltar, kes alistas võõrsil tänu Joseph Chipolina 50. minuti penaltile 1:0 Armeenia. Tegemist on 2013. aasta kevadel Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) liikmeks saanud kaljuriigi esimese võiduga võistlusmängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles