Jalgpallikoondise kolm väravat ja kuus minutit õrna võiduuima

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Luts väravat tähistamas.
Siim Luts väravat tähistamas. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis murdis üleeile õhtul mitu nukrat seeriat. 3:3 viik Ungariga tähendas, et: a) Rahvuste liigas saadi neljandal katsel esimene punkt; b) Martin Reimil & Co-l jäi kordamata Jelle Goesi & Co seitsme aasta tagune «saavutus» ehk kuus kaotust ühtejutti; c) kolmes eelmises mängus 0:1 alla jäänud meeskond suutis lõpuks skoorida.

«Millal me viimati valikmängus sellise tasemega vastasele suutsime kolm väravat lüüa?» esitas Eesti 3:2 juhtima viinud Henri Anier retoorilise küsimuse.

Kuna tunamullune 4:0 ja mullune 6:0 võit Gibraltari üle ilmselgelt samasse kategooriasse ei liigitu, tuleb ründajale vastuse andmiseks teha aja pikk ekskurss minevikku. Septembris 2011 alistasime kodus 4:1 Põhja-Iirimaa. Kui ka too vastane nõutavate kilda ei küüni, siis kindlasti täidab kõik nõuded oktoobris 2010 Belgradis Serbiale köetud 3:1 saun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles