Kurikuulus Mutko on tagasi ametis

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko
Vitali Mutko Foto: Dmitry Astakhov / Dmitry Astakhov/TASS

Venemaa asepeaminister ja endine spordiminister Vitali Mutko teatas detsembris, et taandub Venemaa jalgpalliliidu presidendi kohalt. Nüüd on ta kõrges ametis tagasi, vahendab Inside the Games.

Põhjus, miks Mutko oma volitused peatas enne Venemaal toimunud MMi peatas, oli üsna lihtne: Mutko sai Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt (ROK) eluaegse olümpiakeelu.  McLareni rapotis riikliku dopingusüsteemi võtmetegelaseks nimetatud Mutko on kõiki süüdistusi raevukalt eitanud ning lubanud võidelda oma nime puhtuse eest vajadusel ka Rahvusvahelises Spordiarbitraažis (CAS).

FIFAs suutis Mutko aga oma ametid säilitada, kuuludes jätkuvalt alaliidu juhatusse. Nüüd ennistas ma Venemaa jalgpalliliit ta uuesti ametisse ja Mutko jätkab alaliidu presidendina.

Mutko tööd on kiitnud ka Venemaa president Vladimir Putin, kes on kinnitanud, et meest on võimatu süüdistada Venemaa dopinguskandaalides ning tema teenetest loobumine on «võimatu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles