USA superstaar tahab WRC tuua Hollywoodi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Block 2013. aasta Mehhiko rallil, kus lõpetas seitsmendana.
Ken Block 2013. aasta Mehhiko rallil, kus lõpetas seitsmendana. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Los Angelese liiklusummikud võivad olla USAs kurikuulsaimaid, aga Inglite linna ümbritsevad teed oleksid ideaalsed autoralli MM-sarja võõrustamiseks, arvab Hispaanias üle nelja aasta taas WRC-autosse istuv sõumees Ken Block.

Blocki sõiduvahendiks saab M-Sporti Ford Fiesta WRC ehk teda näeb ameeriklasele kohaselt kihutamas MM-sarja ainsa USA autotootja märki kandva masinaga. Blocki arvates peaks WRC olema tulevikus USAga tihedamalt seotud. «Olen alati unistanud LA ümbrusesse WRC-etapi üles ehistamisest. Siin on imelised teed – mitte ainult asfaldil aga ka kruusal – kohe LA läheduses. Lisaks oleks selle läbi viimiseks kasutada terve Los Angelese taristu,» vahendab Blocki sõnu Road & Track.

USA on Põhja-Ameerika riikidest WRC-sarjas ainsana vaeslapse rollis. Mehhikos on MM-rallit näinud juba 2004. aastast, Kanada kalendrisse lisandumine potentsiaalse teise talverallina kerkis päevakorrale sel hooajal. USA koha pealt on aga vaikus.

Blocki arvates oleks tähelepanuraskustega ameeriklased WRC-sarjale aga ideaalne sihtrühm. «Nascar on tõsises hädas kolmetunnisteks võistlusteks inimeste tähelepanu köitmisega. Selle pärast arvangi, et autoralli ja rallikross töötavad tänapäeva maailmas nii hästi – need on lühikesed võistlussutsakad mitme päeva peale laiali jaotatuna, mis teeb selle lõbusamaks, vähemalt minu jaoks,» rääkis rallimees, kelle parim tulemus MM-etapilt on 2013. aasta seitsmes koht Mehhikost.

Blocki varandus tuleb ärist ja sõust – lisaks oma riidefirmadele ilmutab ta peagi juba kümnenda osa «Gymkhana» driftivideote sarjast. See mees teab, mis on meelelahutus – ja tema arvates käivad uued WRC-autod kindlalt sellesse kategooriasse.

«Praegused autod on tõsiselt head – nii viimase piirini viidud, et nad panevad su tundma nagu pärineksid kuskilt ulmemaailmast. Nad kõlavad oivaliselt ja nende sooritus näeb läbi telekaamera väga muljetavaldav välja. Ma arvan, et rallisport on liikumas õiges suunas. Mulle meeldiks ainult, kui see USAsse tagasi tuleks,» rääkis Block ja lisas, et kuna ta pole saanud Fiestaga üle kahe päeva testida, ei oota ta Hispaaniast liiga head tulemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles