USA tippsprinteri tütre tapjad mõisteti süüdi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trinity Gay ema Shoshana Boyd ja tema isa Tyson Gay
Trinity Gay ema Shoshana Boyd ja tema isa Tyson Gay Foto: BRYAN WOOLSTON / REUTERS

Kaks aastat tagasi tütre Trinity matnud endine USA tippsprinter Tyson Gay on tunnistanud, et pole magada saanud, sest tütre tapjad on endiselt vabaduses. AP kinnitusel on nüüd neli kahtlusalust mõistetud kuriteos süüdi. 

Gay 15-aastane tütar hukkus Kentucky osariigis asuvas Lexingtonis 16. oktoobril 2016. aastal toimunud tulistamises. Lexingtoni linna politseijõudude sõnul toimus kohaliku aja järgi kell 4 öösel ühe restorani parklas olnud autode vahel tulevahetus ning üks kuul tabas Gay tütart kaela. 

Tulistamise eest arreteeriti kolm noormeest, kuid hiljem leiti veel üks kaasosaline ning kohtu ette viidi neli meest. Mõrvas mõisteti süüdi tulistanud Chaerae Taylor, karistada said veel kolm tapatöö kaasosalist, Taylori poeg D'Markeo ning tema sõbrad D'Vonta Middlebrook ja Lamonte Williams. 

Chazerae Taylor, D'markeo Taylor ja Dvonta Middlebrooks mõisteti süüdi.
Chazerae Taylor, D'markeo Taylor ja Dvonta Middlebrooks mõisteti süüdi. Foto: HANDOUT / REUTERS

Uurijate kinnitusel oli Trinity Gay olnud pelgalt kõrvalseisja, kuid tundis D'Markeo Taylorit. Noormees postitas ka pärast Gay surma oma Twitteri kontole sõnumi, kus avaldas Trinityle armastust.

Tyson Gay sõnas pärast kohtuotsust, et saab nüüd veidi kergemalt hingata. «Vähemalt on õiglus jalule seatud. Loodan südamest, et keegi ei kaota oma last mõttetus vägivallaaktis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles