Eesti spordi lugu jõuab juubeliaastal raamatukaante vahele

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis Rio olümpial
Eesti koondis Rio olümpial Foto: STOYAN NENOV / REUTERS

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul valmib raamat «Eesti spordi lugu», mis annab ülevaate meie spordiloost 19. sajandist kuni tänapäevani. Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi teos jõuab poelettidele 10. detsembril.

Spordimuuseumi juhi Siim Randoja sõnul on spordiraamatu avaldamise näol tegemist pikaajalise ja märgilise sündmusega.

«Teos on oluline verstapost kogu Eesti spordi jaoks, sest ühtki sedavõrd terviklikku käsitlust Eesti spordist varasemalt ilmunud ei ole,» rääkis Randoja.

«Eesti sport on võimas! Hoolimata raskustest ja väiksest rahvaarvust on alati leidunud spordikangelasi, kellele inimesed üheskoos kaasa elavad. Need lood väärivad talletamist ja teosest võiks saada kohustuslik element iga spordisõbra raamaturiiulis,» lisas Randoja.

«Eesti spordi loo» näol on tegemist spordimuuseumi ajaloo suurima raamatuprojektiga. Raamatu koostamisele kulus enam kui kaks aastat. Raamatu autoriteks on spordiajaloolased Kalle Voolaid ja Kaarel Antons.

«Seniavaldamata fotomaterjali ja mitmete põnevate lisadega täiendatud teos pakub lugemisrõõmu nii entusiastlikele spordihuvilistele kui ka kõigile neile, kes soovivad alusteadmisi Eesti spordiajaloost,» lubas raamatu autor Kalle Voolaid.

Raamatu ettetellimine eraisikutele algab 12. novembril 2018. Teos jõuab poelettidele 10. detsembril 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles