Foto: kas tõesti pani Meeke Toyotaga juba võssa?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke Toyota Yaris WRC auto roolis
Kris Meeke Toyota Yaris WRC auto roolis Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota Yaris WRC külili metsas – taolise pildi nägemisel peab vägisi küsima, kas täna meeskonna liikmena välja kuulutatud Kris Meeke on juba teinud oma esimese avarii. Ralliekspert Colin Clark postitas kaadri sotsiaalmeediasse aga küsimärgiga ja kustutas selle peagi, sest kardab, et pilt saadeti tema petmiseks. Sotsiaalmeedias levib pilt aga juba kindla faktina Meeke'i esimusest.

Tegu on sügavalt spekulatiivse uudisega, sest midagi detailset pildi kohta teada pole. Selga on vaid see, et tegu on kindlasti Soomes Jyväskyläs toimunud testiga (ainus koht, kus Toyota selliste looduse keskel testib) ja et eile testis Soomes Meeke.

Teravsilmsed piltide-videote uurijad on väitnud, et kraavis seisva masina küljeaknal on number 17, Meeke startis aga testidel autoga, mille küljeklaas oli tühi. Seega ei tohiks justkui olla tegu tema autost tehtud pildiga. MTV sai ühendust Toyota tiimipealiku Tommi Mäkineniga, kes teatas, et on parajasti reisil ega saa infot kohe kontrollida, kuid pole mingist avariist küll kuulnud. Toyota tiim ise pole aga tõtanud spekulatsioone seni ka ümber lükkama.

Nüüdseks kustutatud postitus.
Nüüdseks kustutatud postitus. Foto: Colin Clark/Twitter

Mäletatavasti sai Meeke tänavu Citroeni meeskonnast hundipassi, sest tegi liiga palju avariisid. Kui fotol olnuks tõesti kraavis põhjaiirlane, siis oleks õnnetuste põhjused aga ilmselt kardinaalselt erinevad - Citroenis oli masin suuresti juhitamatu ja mees pidi kiiresti sõitmiseks ületama riski piiri; Toyotaga saab Meeke aga üldse teha esimest tutvust ehk kombib masina limiite.

Teise ametliku testipiloodina on Toyota nimekirjas eelmisel aastal WRC-sarjas võistelnud Juho Hänninen. Tiimi tänavune põhikolmik Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi vaevalt pärast Hispaania ralli eel tehtud soojendust praegu Soomes testiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles