Andrus Ilves videointervjuus: Kristjani hüppevormi kadumine tegi kohati ärevaks

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti parima kahevõistleja Kristjan Ilvese treener Andrus Ilves jääb hooaja ettevalmistusega rahule. Senisest enam keskenduti kahe hooaja vahel murdmaa poolele ning kuigi vahepeal oli Ilvese hüppevorm viimase viie aasta halvim, on 22-aastane kahevõistleja pikad hüpped taas üles leidnud.

«Murdmaapõhi on praegu hüpete omast tugevam, mis annab lootust talv paremini ära kesta. Me pole seda mudelit veel kasutanud. Olen isegi ootusärev, et kuidas see talvel realiseerub. See võiks nagu edu tuua,» prognoosis treener Andrus Ilves.

Suvised võistlused üllatasid treenerit positiivselt, sest Kristjan Ilvese vorm murdmaarajal oli väga hea. Küll aga tekkis vähemalt mingil hetkel mure suusahüpetega, sest sportlase õhulennud jäid lühikeseks.

«Jah, mingitel hetkedel olin ärev. Suve GP-l polnud Kristjan oma viis aastat nii vähe hüpanud. See oli minu jaoks kerge üllatus, aga kui sa ikkagi nii palju hüpetega ei tegele, kaob ka heal hüppajal tunnetus ära. Võib-olla järgmisel aastal tuleb sellega rohkem arvestada. Aga praegu on kõik okei ja hüppamisega on juba kõik heas korras,» kinnitas treener.

Algavalt hooajalt ootab Andrus Ilves stabiilsust. Tippvormi püütakse ajastada veebruaris toimuvaks Seefeldi MMiks, kuid hästi tahetakse esineda ka kodusel MK-etapil. «Mõtleme pigem niimoodi, et alustame rahulikult ja liigume tõusvas joones. Asja teeb raskeks Otepää MK-etapp. Tahaks ju ka seal heas vormis olla,» ütles Andrus Ilves.

Nende õnneks on Kristjan Ilvesel enne kodust MK-etappi kuus võistlust, millest võiks piisata arvestatava võistlusvormi saavutamiseks. «Aga MM on ikkagi MM ning see on natukene kõrgema tähtsusega kui kodune MK.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles