Aina mehistuv Kristjan Ilves ootab talvelt stabiilsust

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves ja ta isast treener Andrus kuulavad, kuidas Allar Levandi talveks head soovid kaasa annab: «Loodetavasti saan teile taas õnnitlustega SMSe saata!»
Kristjan Ilves ja ta isast treener Andrus kuulavad, kuidas Allar Levandi talveks head soovid kaasa annab: «Loodetavasti saan teile taas õnnitlustega SMSe saata!» Foto: Eero Vabamägi

Kui Kristjan Ilves veebruari algul Hakuba MK-etapi teise mehena pjedestaalile ronis, kerkisid ootused kodu-Eestis hoobilt lakke. Olümpial jäi kahevõistleja parimaks 16. koht, MK-sarja kokkuvõttes kuulus talle 19. tabelirida.

Nüüd, kuu enne uue hooaja algust vaatab Ilves tulevikku läbi minevikuprisma: «Ühtpidi oli mullune minu läbimurde talv. Aga stabiilsus jäigi leidmata ja see tekitas hooaja lõppedes väga kehva tunde. Tulemused kõikusid liiga palju üles-alla. Jah, olin üsna palju haige, aga ma pole iial osanud seda vabandusena võtta. Eelkõige sõltub ikka sportlasest endast, kui terve ta on.»

Sõna «stabiilsus» rõhutas Ilves mitu korda. «Tahan talitada tasa ja targu. Suvel on suuskadel vähem oldud, seetõttu võib esimestel etappidel Rukas ja Lillehammeris teravust nappida. Eesmärk on saavutada parim minek Otepää MK-l ja Seefeldi MMil ning samas vältida talvel suuri kõikumisi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles