«Mürka: Viimane lahing»: Müürsepp selgitas, miks ta karjääri tipphetkel NBAst lahkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saatesarja «Mürka: Viimane lahing» kuuendas osas selgus, miks Martin Müürsepp oma karjääri kõrghetkel NBAst lahkus.

1996. aasta NBA draftis 25. valikuna liigasse pääsenud Müürsepa NBA-karjäär lõppes 1999. aastal. Mäletatavasti oli NBAs hooajal 1998/99 tööseisak. Klubiomanikud ei jõudnud kokkuleppele palgatingimuste osas ning NBAs ei peetud pool aastat ühtegi kohtumist. Lõpuks lühendati 82-mänguline põhihooaeg 50 mängu peale.

Müürsepa sõnul polnud aga NBA tööseisak otsene põhjus, miks ta unelmate liigasse enam ei naasnud. Nimelt vahetas Dallas Mavericks Müürsepa Phoenix Sunis, kes omakorda vahetas eestlase Chicago Bullsi. «Mulle ei meeldinud seal. Mul oli meel must, et mind vahetati suve jooksul mitmendat korda teise klubisse. Mõtlesin, et teen Euroopas paar hooaega,» meenutas Müürsepp.

Euroopast sai Müürsepp mitmeid ahvatlevaid pakkumisi ning NBAsse enam ei naasnudki. Võimalus oli tal selleks olemas. 2003. aastal tegi ta Boston Celticsi ridades kaasa NBA suveliigas ning teenis klubilt ka pakkumise. Toona otsustas Müürsepp aga Kaasani Unicsis mängimise kasuks.

«Ma pole oma NBA saavutuste üle õnnelik. Selleks, et seal liigas läbi lüüa, oleks vaja rohkem aega. Kui sind valitakse drafti lõpus, on raske viis või kümme miljonit teenivat mängijat üle mängida. Seda ka treeneri seisukohalt. Mõni peab NBAs viis aastat pingil istuma ja oma aega ootama,» ütles Müürsepp.

***

Martin Müürsepp peab oma ametliku lahkumismängu järgmise aasta 26. septembril, kuhu ta kutsub oma endised tuntud klubikaaslased üle maailma.

Sooduspiletid on saadaval aasta lõpuni Piletilevis.

«Mürka: Viimane lahing» on kavas pühapäeviti kell 19.35 Kanal 2 ja Postimehe eetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles