Kontaveit pääses aasta lõpus toimuvale eliitturniirile (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit jõudis Wuhani tenniseturniiril finaali
Anett Kontaveit jõudis Wuhani tenniseturniiril finaali Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 21.) pääses hooaja lõpus toimuvale WTA eliitturniirile.

WTA eliitturniir ehk WTA Elite Trophy on hooaja lõpus toimuv tenniseturniir, kuhu pääsevad hooaja jooksva edetabeli põhjal tennisistid, kes asuvad tabelis kohtadel 9-19 ning lisaks jagatakse välja üks vabapääse. Esimesel kaheksal kohal asuvad tennisistid mängivad samal ajal WTA finaalturniiri.

Kontaveit asub hetkel maailma jooksvas edetabelis 20. kohal, mis tähendaks eestlanna jaoks esimesena turniirilt välja jäämist, aga kuna maailma esireket Simona Halep on hädas seljavigastusega ja 13. kohal asuv Serena Williams on oma hooaja lõppenuks kuulutanud, pääseb Kontaveit siiski eliitturniirile mängima.

Kontaveidist saab esimene Eesti tennisist, kes on taganud pääsme hooaja lõpus toimuvale turniirile. Varasemalt on küll Kaia Kanepi pääsenud meistrite turniirile, mis oli Elite Trophy eelkäija, kuid vigastuse tõttu ei saanud ta aastal 2012 sellest osa võtta.

Lisaks Kontaveidile osalevad eliitturniiril veel Anastasija Sevastova, Elise Mertens, Darja Kasatkina, Arina Sabalenka, Julia Görges, Madison Keys, Garbine Mugruza, Caroline Garcia, Jelena Ostapenko ja Ashleigh Barty. Vabapääsme teenis sel aastal hiinlanna Wang Qiang.

Eliitturniir toimub sel aastal 30. oktoobrist 4. novembrini Hiinas Zhuhais, kus see viimasel neljal aastal ka toimunud on. Varasematel aastatel on antud turniiril võidurõõmu maitsta saanud Venus Williams, Petra Kvitova ja Julia Görges.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles