Ott Kiivikas – puhas proff keset kõigesööjate karja (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas.
Ott Kiivikas. Foto: Joakim Klementi

Paarkümmend MMi, süle ja seljaga erinevaid medaleid nii piiri tagant kui ka Eestist – ja alles nüüd läheb ta profiks? Mis ta siis enne oli?

Kuid kulturismis on amatööride ja proffide vahe teistsugune kui muudel aladel. Laupäeval tegi 41-aastane Ott Kiivikas Eesti meistrivõistlustel viimase koduse etteaste amatöörina. Loomulikult oli autasuks meistrikuld, juba kahekümnes. Ees ootab profileer. Mida selline samm Kiivikale annab? Ja miks just nüüd?

Ta ei salga, et senine elu hakkas pisut vaimu närima. «Kaheksa kuud aastast pead dieeti, neli kuud võtad juurde. Kui aus olla, siis see protsess on rohkem nüristav kui ehitav,» tõdeb Kiivikas. «Nüüd aga saan teha umbes pooleteiseaastase pausi ja enda keha rahulikult üles ehitada. Tunnen, et mul pole ju mingit kohustust midagi teha ega kellelegi midagi tõestada. Saan teha seda kõike iseendale. Need, kes sõltuvad ainult tulemusest, väsivad lõpuks. Olen seda palju näinud,» nendib kogenud mees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles