Vormelilegendi elu pöörati peapeale: endisest jüngrist sai ta boss

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks aastat oli Felipe Massa Williamsi F1-meeskonna liider ja juhendas sealseid nooremaid piloote, sealjuures testisõitjat Susie Wolffi. Nüüd on rollid kardinaalselt teised – Massat ootab ees esimene hooaeg Formula E elektrivormelitel ja Wolffist on saanud tema ülemus.

19 hooaega F1-sarjas veetnud ja 11 GP-etappi võitnud Massa sai tänavu üle aastate puhata. Järgmisest hooajast näeb teda aga taas vormeliroolis – brasiillane sõlmis kolmeaastase lepingu sarjas aeglasemate keskmike sekka kuuluva Venturi meeskonnaga.

«Venturiga koos töötamine on väga nauditav. See on meeskond, mis ihkab areneda ja üritab selleks leida uusi inimesi, sealjuures mind ja Susie Wolffe’i, kellest saab võistkonna juht. Ma olen väga rõõmus, et saan temaga koos töötada – nüüd tiimijuhi ja mu ülemusena,» muheles Massa vahetunud rollide üle.»

Felipe Massa Venturi elektrivormelit testimas
Felipe Massa Venturi elektrivormelit testimas Foto: Bildagentur Kräling/imago/Scanpix

Tuttava näo nägemise üle oli rõõmus ka Wolff: «Meil on uus sõitja, Felipe Massa, kes tuleb Edoardo Mortara kõrval stardijoonele, ja minu hinnangul on meil üks sarja tugevamaid sõitjakooslusi. Felipe on keegi, keda ma olen teadnud sellest ajast, kui töötasime F1-sarjas koos Williamsis.»

Wolff peab iga hinna eest Venturi aktsiaid Formula E sarjas tõstma ja viima tiimi tippu. Kui mitte oma ülemuste rõõmustamiseks, siis vähemalt kordurahu huvides. Tema abikaasaks on Mercedese F1-tiimi pealik Toto Wolff ning nende ühiseid avalikke esinemisi nähes jääb paarist küll mulje, et nad võiks koduseinte vahel mõnusalt teineteisega aasida, kui ühe tiimil parajasti teisest paremini läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles