No Woman, No Cry! Pisi-Marley viis Jamaika koondise jalgpalli MMile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cedella Marley ja Jamaika hetke kuulsaim jalgpallur Usain Bolt.
Cedella Marley ja Jamaika hetke kuulsaim jalgpallur Usain Bolt. Foto: Andrew Cowie/AFP/Scanpix

Jamaika jalgpallinaiskonnast sai esimene kariibidelt pärit koondis, mis jõudnud MM-finaalturniirile. Ülisuurt rolli kandis selles Bob Marley vanim tütar Cedella Marley, kes rahvusnaiskonna surnust äratas, vahendab BBC.

Jamaika naistekoondis pakkis pillid 2010. aastal ametlikult kotti, sest kohalik jalgpalliliit ei suutnud neile rahastust leida. Kolm aastat hiljem sekkus olukorda Cedella Marley, kes hakkas naiskonna eestkõnelejaks ja läbi oma isa nimelise heategevusfondi ka tiimi rahastajaks.

Suurim preemia nähtud vaeva eest saabus kolmapäeva õhtul, kui Jamaika naiskond alistas valikturniiri play-offis penaltitega Panama ja jõudis Prantsusmaal peetavale finaalturniirile. Peatreener Hue Menzie ülistas oma mängijate kõrval ka Marley panust, kes olevat naiskonna nimel oma pea pakule pannud.

Marley ise kulutas matšile kaasa elades ära paraja portsu närve. «Paar hetke olid sellised, et ma pidin toast lahkuma, sest pea hakkas emotsioonidest ringi käima. Läksin õue ja hakkasin mediteerima,» rääkis ta. «Kui viimane penalti sisse löödi, kukkusime kõik põrandale. Issit see poleks üllatanud, sest kui ma millegi ette võtan, hakkab asju juhtuma. Ta ütleks ilmselt, et see on minu tütar!»

Looga käib kenasti kokku ka pealkirjas mainitud Bob Marley laul «No Woman, No Cry», mis räägib sellest, kuidas rasked ajad mööduvad ja kõik läheb kunagi paremaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles