Wimbledoni tenniseturniir näeb uskumatut muudatust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wimbledoni tenniseturniir toimub järgmisel aastal 1. juulist 14. juulini
Wimbledoni tenniseturniir toimub järgmisel aastal 1. juulist 14. juulini Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS

​Miski pole igavene. Wimbledoni tenniseturniir tuli mängijatele vastu ning võtab järgmisel aastal kasutusele muudatuse, kui otsustavas viiendas setis hakatakse 12:12 viigiseisul nägema kiiret lõppmängu.

Wimbledonis, nagu ka Prantsusmaa ja Austraalia lahtistel, ei mängita otsustavas viiendas setis tie-break'i, vaid üks mängija peab vastase servi murdma ja seti võitma kahe geimiga. Ent tänavu Wimbledonis peetud kohtumine Kevin Andersoni ja John Isneri vahel pani otsustajaid reegleid muutma.

Nimelt kestis nendevahelise poolfinaalkohtumise viimane sett pea kolm tundi ja Anderson võitis selle 26:24. Kogu kohtumine kestis aga lõpuks 6 tundi ja 41 minutit, Anderson võitis 7:6 (8:6), 6:7 (5:7), 6:7 (9:11), 6:4, 26:24, mehed lõid kahe peale 102 serviässa, kuid olid mängu lõppedes ilmselgelt kurnatud.

Lisaks mängijatele kritiseeris korraldajate suhtumist ka tenniselegend John McEnroe. «Viies sett ei peaks lõppema seisul 6:6, vaid näiteks seisul 10:10. Reeglid peaksid sportlasi toetama, mitte selliseid absurdseid asju lubama.»

Nüüd tuldigi neile vastu. Wimbledoni korraldajad tunnistasid, et nüüd on õige aeg reegleid muuta ning loodavad, et tennisistid on muudatusega rahul. Uute reeglite järgi algab kiire lõppmäng otsustavas setis seisul 12:12. Otsuse tegemisel lähtuti viimase 20 Wimbledoni tenniseturniiri tulemustest ning mängijate ja ametnike arvamustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles