Maik-Kalev Kotsar: Eesti 3x3 koondise esindamine tegi mu mängu mitmekülgsemaks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar hooajaeelsel pressikonverentsil.
Maik-Kalev Kotsar hooajaeelsel pressikonverentsil. Foto: Butch Dill/AP/Scanpix

Kui USA korvpall profiliiga NBA on juba oma hooaega alustanud, siis ülikooliliiga alles hakkab tuure üles võtma. Oma kolmandat hooaega South Carolina Gamecocksi meeskonnas alustab ka Maik-Kalev Kotsar, kes on ülikoolikorvpalli iseärasuste tõttu meeskonnas veterani staatuses.

Kotsari esimesed kaks aastat NCAA kagukonverentsis kulgesid väga erinevate stsenaariumite järgi. 2017 kevadel jõuti Gamecocksiga üllatuslikult välja ülikooliliiga Final Four turniirile, kus tuli 73:77 alla vanduda Gonzaga Bulldogidele. Tänavu kaotati aga juba konverentsi play-offi teises ringis ja uks finaalturniirile jäi sootuks suletuks. Kotsari sõnul on siht selge: eesootav hooaeg peab olema rohkem nagu tema esimene.

«Olen väga kõrgelt motiveeritud. Nelja parema sekka jõudmine oli imeline ja sellest on jäänud vaid head mälestused. Mullu ei läinud päris nii nagu soovisime ja see motiveeris meid ainult rohkem vaeva nägema, et sel hooajal taas Final Fouri jõuda. Ja miks mitte ka kaugemale,» kommenteeris eestlane Gamecocski hooajaeelsel pressikonverentsil.

Pärast ülikoolihooaja lõppu tuli Kotsar suvel appi MMil mänginud Eesti 3x3 korvpallikoondisele. Filipiinidel kogetu kohta päriti eestlaselt, kuidas see teda korvpallurina rikastas. «See aitas mind igati,» kõlas vastus. «Sa pead seal tegema absoluutselt kõike: olema mängujuht ehk rünnakuid algatama, palliga kate-kattest liikuma, kaugviskeid tegema ja ka korvi all rügama, nagu ma olen harjunud. See tegi mu mängu mitmekülgsemaks.»

Kas ja mida õppis Kotsar staarideta Eesti A-koondist esindades, seda ajakirjanikud temalt ei küsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles