NBA! Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers pühapäeval: Cavaliers LeBroni järgsel ajastul

Andri Kiige
, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Collin Sexton.
Collin Sexton. Foto: RON SCHWANE/AP

Kuningas LeBron on Cleveland Cavaliersi lõplikult hüljanud, kuid see ei tähenda, et veinipunastega oleks nüüd kõik. Ka lihtsurelikud on mängumehed, liites valemisse veel noore mängujuhi Collin Sextoni ning kaks eurooplast, saame löögijõulise tiimi. Keegi peab haarama aga tiimis praegu vakantse liidrirolli.

Cleveland Cavaliersi nimi kõnetab korvpallihuvilist nagu Shakespeare’i surematud kangelased klassikalise kirjanduse sõpru: nii nagu Verona armastajate draama, on ka LeBron Jamesi ja Cleveland Cavaliersi aastatepikkune kokku-lahku suhe erutanud südameid ja pannud valama hulgaliselt silmavett. Sedapuhku on LeBron kodulinna taas hüljanud ja nüüd arvatavasti lõplikult.

Elu aga läheb edasi isegi Clevelandis. Missuguseks kujuneb tulevik nüüd, kui Cavaliersi meeskond koosneb kõigest lihtsurelikest?

Kolmekordse NBA meistri ja neljakordse MVP tähtsust klubiorganisatsioonile ja kogu osariigi korvpallile on võimatu üle hinnata, see korrigeerib kõvasti pealtvaatajate hulka ja on sedakaudu tihedalt seotud teenitava tuluga. Samuti mõjutab tõeline valitseja kõrgeima konkurentsivõimega tiimi komplekteerimist. Kõigest sellest ilmajäämine on mõistagi korvamatu kahju, kuid tegelikult saab korvpalli mängida ka ilma sädeleva butafooriata. Kui vaid mängijaid leiduks. Aga Cavaliersil leidub – ka pärast pereheitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles