Tipphetked: Kalev punnis Moskvas, kuidas jaksas, aga CSKA sai ikka 100 täis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo korvpalliklubi jätkas pärast kahte järjestikust koduliigas saadud võitu Ühisliigas suure kaotusega, jäädes Euroopa tippklubile Moskva CSKA-le alla 75:102. Kohtumine oli vaadatav Postimehe ja Kanal 12 vahendusel, kommenteerisid Alar Varrak ja Karl Mihkel Eller.

Avaveerandi 14:31 kaotanud Kalev/Cramo võitis teise veerandaja ühe punktiga, 24:23. Ka kolmandat veerandit alustati edukalt ning jõuti võõrustajatest kõigest 11 punkti kaugusele, kuid ohtrad pallikaotused (18 pallikaotust vastaste 12 vasut) andsid võimaluse taas CSKA-le. Seejuures tabasid CSKA mängijaid vabaviskeid 37-st 34.

CSKA jätkab ühegi kaotuseta, Kalev/Cramol on tabelis üks võit ja kaks kaotust.

ENNE KOHTUMIST:

Kalev on alustanud Ühisliiga hooaega ühe võidu ja ühe kaotusega. Kui avavoorus alistati võõrsil Nižni Novgorod numbritega 82:68, siis viimatises kohtumises jäädi võõrsil 73:80 alla Moskva oblasti Himkile.

Kuulsa kreeklase Dimitrious Itoudise juhendamisel viiendat hooaega alustanud CSKA pole tänavu veel vääratanud. Ühisliigas on alistatud Krasnojarski Jenissei 91:66, Astana 86:61 ja Nižni Novgorod 84:78. Euroliigaski on kirjas juba võit Barcelona, Tel Avivi Maccabi ja Istanbuli Darussfaka üle.

Kalevi ja CSKA kümme omavahelist kohtumist on lõppenud Venemaa viimase 16 aasta meistri võiduga. Mullu olid Tallinna ja Moskva esiklubide mõlemad mängud aga meeldivalt tasavägised: Venemaal lõppes mäng seisul 108:100 ja Eestis 105:95.

CSKA on suutnud sisuliselt kogu oma mulluse põhituumiku Nando De Colo, Sergio Rodriguezi, Will Clyburni, Cory Higginsi, Othello Hunteri, Kyle Hinesi, Nikita Kurbanovi ja Andrei Vorontsevitši näol säilitada. Uutest meestest väärivad tutvustamist endine Kristjan Kanguri klubikaaslane, Itaalia passiga Daniel Hackett ja mullu Phoenix Sunsi eest 20 NBA mängus väljakul käinud Alec Peters.

Kalev peab eeloleval nädalal Ühisliigas suisa kaks mängu, sest juba laupäeval kohtutakse hooaja esimeses kodumängus Saraatovi Avtodoriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles