Marus Bayerni bossid kuulutasid ajakirjanduse tegevuse põhiseadusevastaseks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme Wolfsburgiga kohtuv Müncheni Bayerni jalgpalliklubi pidas täna hariliku matšieelse pressikonverentsi. Kui peatreener Niko Kovac oma sõnumi edastatud sai, astusid aga saali klubijuhid ning andsid kohale tulnud ajakirjanikele verbaalse keretäie.

Viimased kuus Saksamaa meistritiitlit võitnud Bayern on pärast seitset mängu Bundesligas alles kuuendal kohal. Kui arvestada sisse ka Meistrite liigas tehtud 1:1 viik Amsterdami Ajaxiga, pole võidurõõmu mekitud neli mängu ja peaaegu kuu aega.

«Kahtlemata oleme kogenud nelja mängu, mis meile ei meeldinud ei tulemuselt ega mängupildilt. Aga ma usun, et sellele vaatamata pole põhjust, miks meeskonna ja mängijatega niimoodi käituda,» kurjustas klubi tegevjuht Karl-Heinz Rummenigge meediaga, et nad on alustanud ristirekte konkreetsete mängijate suhtes, kuigi peaksid vaatama meeskonna sooritusi terviklikult. «Ja ma usun, et täna on Bayerni jaoks tähtis päev, sest me tahame teile mõista anda, et ei kavatse seda edaspidi taluda. Teil võis algselt olla väga lõbus, kui nägite, et Bayern ei juhigi liigat. Aga tänasest päevast edasi ei kavatse me enam leppida sellise alandava, vastiku ja eksliku meediakajastusega.»

Rummenigge rõhutas ajakirjanikele, et nad loeksid taas üle Saksamaa põhiseaduse esimese paragrahvi esimese lõigu, kus seisab: «Inimväärikus on puutumatu.»

«Ma ei tea, kas jalgpallil on selles kuidagi teistsugune roll või lubavad mõned meediaesindajad endale eraldi põhiseaduse järgi käitumist. Müncheni Bayernis me igatahes seda edaspidi ei aktsepteeri,» rõhutas Rummenigge.

Klubi president Uli Hoeness lisas omaltpoolt: «Kirjutan sajaprotsendiliselt Karl-Heinz Rummenigge poolt öeldule alla.» Lisaks tõi mees nimeliselt välja kolm ajakirjanikku, kes moodustavat «Põrguliku trio»: Rolf Nieborg, Timo Latsch ja Niko Holter.

Kui Kovac ei suuda Bayerni esitusi parendada, siis Saksa meedias ringlevate kuulujuttude järgi võib meeskonna järgmiseks peatreeneriks saada tänavu suvel Londoni Arsenalist lahkunud Arsene Wenger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles