Joosep Susi kolumn: kuidas kaotada teenimatult?

Joosep Susi
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondislane Henrik Ojamaa pärast Rahvuste liiga mängus Soome käest saadud 0:1 kaotust. Soodsaid võimalusi loodi sama palju kui vastane, aga punkte saadi tabelisse null.
Eesti jalgpallikoondislane Henrik Ojamaa pärast Rahvuste liiga mängus Soome käest saadud 0:1 kaotust. Soodsaid võimalusi loodi sama palju kui vastane, aga punkte saadi tabelisse null. Foto: Tairo Lutter

Pärast valusat 0:1 kaotust Soomele võttis jalgpallikoondise liider Konstantin Vassiljev mängu kokku nii: kaotus ei ole teenitud. Analoogseid väljaütlemisi kohtab sageli, treenerid tavatsevad ikka rõhutada, et tulemus ei vasta mängupildile või et parem meeskond kaotas.

Siin pole kaksipidi mõistmist. On selge, et jalgpallimaailmas valitseb arusaam: mängu lõpptulemus ei peegelda adekvaatselt osalevate meeskondade taset ega ka konkreetse soorituse kvaliteeti.

Väitsin hiljuti ajakirjas Jalka ilmunud artiklis, et jalgpalli üks olemuslikumaid tunnuseid on oskuste/võimete ja juhuse pidevalt varieeruv ja ettearvamatu suhe. Juhusel on mängu lõpptulemuse puhul sageli suur roll, mis pikema aja lõikes väheneb (hooaja võidab ikkagi kõrgema kvaliteediga meeskond).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles