Kullamäe magusast võidust: selline tunne, et kõik on sel nädalal untsu läinud

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TLÜ/Kalev võttis Eesti-Läti korvpalliliigas magusa võidu, kui 83:82 alistati koduväljakul Läti klubi BK Ogre. 

Meeskonnad alustasid mängu tasavägiselt ning esimese kuue minuti möödudes oli seis 10:10 viigis. Ogre tegi seejärel aga 12:2 spurdi ja võitis veerandaja kindlalt. Järgmise viie minutiga suutis aga Kalev rohkem teravust luua ning Ron-Arnar Pehka kaheksa punkti toel jõuti 26:28 seisuni. Külalised panid aga 10:3 spurdi püsti, kuid Mario paiste ja Bamba Falli abiga sai kodumeeskond poolajale minna siiski vaid 34:38 kaotusseisus.

Meeskonna peatreener Gert Kullamäe kinnitas intervjuus Tallinna TV-le, et üritas kõiki mehi mängitada, ent koostöö ei klappinud.

«Teine poolaeg oli ka bardakk, aga vähe parem bardakk. Teiseks poolajaks olid jutud lihtsad: proovime rünnakul mängida meeskondlikumalt, ärme kiirusta otsustega. Aga see oli täiesti tühi jutt!»

Pingutused kaitses ja vastaste sunnitud pallikaotused aitasid Kalevi kolmanda veerandaja keskpaigaks 44:43 juhtima. Ogre suutis aga end koguda ja viimasele neljandikule mindi vastu nende 57:55 juhtimisel.

Läti tiim jätkas mängu dikteerimist, kuid Janar Taltsi kahe tabava kaugviske ja Taylor Staffordi lähiviske abil haaras Kalev viie minuti möödudes taas eduseisu. Otsustavatel hetkedel kasvatas Stafford koduvõistkonna jaoks vahet veelgi, kuid Ogre poolelt tekkis lõpus Kaspars Berzinšil variant vabaviskel eksida ning tiimikaaslastel seeläbi 0,7 sekundiga vise korvi upitada, millega viinuks mängu lisaajale. See siiski enam ei õnnestunud ja Kalev sai väärtusliku võidu kätte.

Taylor Stafford tõi meeskonna parimana 22 punkti, Janar Talts ja Karl-Johan Lips lisasid 10 punkti, Lips tõi 9 lauapalli, Talts 8. 

«Tegelikult oli meie poolt väga halb mäng. Ainus, mis täna oli hea, oli võit. Ülejäänud asjad olid väga pahasti. Selline tunne, et kõik on see nädal untsu läinud,» hindas Kullamäe.

«Hästi palju halbu otsuseid, valesid otsuseid, saamatust. Kui sellise mänguga kingitakse võit, pole väga viga.»

TLÜ/Kalev on kogunud viiest mängust neli võitu.

BK Liepaja - BK Ventspils 66:110 (21:33, 14:27, 16:32, 15:18)

Käimasoleval hooajal ühe võidu teeninud Liepaja ei suutnud Ventspilsile vastupanu osutada. Juba poolajaks oli favoriit visanud 60 punkti täis ning kokkuvõttes teenis mullune Läti meister 44-punktilise võidu.

Jonathan Arledge oli Ventspilsi parim 17 punkti ja 9 lauapalliga. Ingus Jakovics lisas 14, Roberts Freimanis 13 ja Arturs Grinbergs 12 silma. Võrdselt 10 punkti tõid kolm mängijat: Maris Gulbis, Anthony Beane ning Janis Berzinš.

Justin Lamont Johnson viskas Liepaja poolelt 20 punkti. Taylor Hanif Bessick toetas omasid 14 punkti ja 12 lauapalliga, 11 silma lisas Arnis Ate. 

VALMIERA GLASS VIA - Betsafe Jurmala 77:103 (19:23, 20:27, 19:26, 19:27)

Küllaltki ühepoolseks kujunes mäng ka Valmieras kui sealne meeskond pidi tunnistama Jurmala 26-punktilist paremust. Külalised tõid kahe veerandaja peale 50 punkti ning lisasid teisel poolajal veelgi 53 silma.

Ugis Pinete kerkis Jurmala parimaks 15 punktiga. 14 silma viskasid Kristaps Plavnieks ja Endru Davids Smits, kellest viimane korjas ka 11 lauapalli. Karlis Lasmanis sai enda nimele 13 punkti, Mantas Jucikas lisas 11 ja Kristaps Mediss 10 silma.

Valmiera suurim skooritegija oli Edmunds Elksnis, kes tõi 17 punkti. Janis Kaufmanis lisas 15 ja Maris Ziedinš 10 silma ning 8 lauapalli. Klavs Dubults toetas omasid 9 punkti ja 6 lauapalliga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles