Viidas lõpetas Nürburgringil hooaja kahe meistritiitliga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Viidas
Tristan Viidas Foto: 1VIER.com

Saksamaa vanimas ringrajasarjas, eksklusiivselt maailma kõige (kuri)kuulsamal ringrajal, Nürburgring Nordschleife sõidetaval VLN Endurance Championshipil sai Tristan Viidas viimasel etapil oma klassis teise koha. Kokkuvõttes tähendas see eestlasele kahte meistritiitlit.

Tänavu Sorg Rennsport meeskonna BMW M235i võistlusmasinal kihutanud Viidas oli veel kaks etappi enne neljatunnistest kestvussõitudest koosneva hooaja lõppu liider kokku kolmes arvestuses, kuid eelviimasel sõidul saatis eessõitja rajale poetatud õlilaik eestlase seina ja segas kaarte. Laupäeval toimunud viimase võidukihutamise eel oli seis seega selline: noorsõitjate arvestuses oli 22-aastane eestlane kolmas, M235i sõitjate arvestuses teine ning terve oma võistlusklassi paremusjärjestuses taaskord kolmas.

Viidas ja norrakas Inge Hansesaetre lõpetasid hooaja aga tugeva soorituse ja sõidu teise kohaga. See kergitas Viidase, kes erinevalt partnerist lõi kaasa kõigil etappidel, kahes arvestuseks meistriks. Esikoht tuli nii sarja kolmandas tugevusgrupis (kestvussõitudel osalevad erineva võimsusega masinad, ettepoole jäid GT4 ja GT3 klassi autod) ning lisaks osutus eestlane üldse kogu VLN-sarja parimaks noorsõitjaks.

Järgmisel hooajal kavatseb kestvussõite nautiv Viidas jätkata VLN-sarjas, kuid loodab teha sammu klassi võrra üles ehk hakata võistlema GT4-klassi masinal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles