Rossilt rekordi üle võtnud Marquez kindlustas endale viienda MM-tiitli

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Marquez
Marc Marquez Foto: TORU HANAI / REUTERS

Hispaanlane Marc Marquez kindlustas endale Jaapani GP võiduga karjääri viienda MotoGP maailmameistritiitli.

Alles kuuendalt stardipositsioonilt lähte saanud Honda sõitja Marquez tõusis Jaapanis juba avaringi järel teiseks ning alustas seejärel põnevat võitlust Ducati sõitja Andrea Doviziosoga. Neli ringi enne võidusõidu lõppu tõusiski Marquez liidriks. Dovizioso üritas kõigest väest, ent kaotas oma 21. ringi kümnendas kurvis Ducati üle kontrolli ning kukkus.

See tähendas, et Marquez sai juba rahulikumalt sõita hooaja kaheksanda võidu suunas. Teise koha teenis Honda sõitja Cal Crutchlow, kolmas oli Suzuki mees Alex Rins.

25-aastane Marquez tõusis nüüd viie maailmameistritiitliga ühele pulgale Mick Doohaniga. Nendest kahest on rohkem MM-tiitleid võitnud vaid Valentino Rossi (seitse) ja Giacomo Agostini (kaheksa). Ühtlasi on Marquez noorim sõitja, kes viie MM-tiitlini jõudnud. Rossi võitis oma viienda MM-tiitli 26-aastaselt.

MotoGP MM-sarjas jääb hooaja lõpuni sõita veel kolm etappi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles