Roheneemesaarte punktimasinat Ivan Almeidat kannustab ambitsioonikas ja patriootlik unistus

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo korvpallur Ivan Almeida on sündinud ja üles kasvanud Roheneemesaartel, mille rahulik ja stressivaba elulaad on teda korvpalliplatsil tublisti aidanud. «Meil on päikeseküllane ja ilus maa. Mitte küll rikas, aga sõbralike ja soojade inimestega,» räägib Almeida.
BC Kalev/Cramo korvpallur Ivan Almeida on sündinud ja üles kasvanud Roheneemesaartel, mille rahulik ja stressivaba elulaad on teda korvpalliplatsil tublisti aidanud. «Meil on päikeseküllane ja ilus maa. Mitte küll rikas, aga sõbralike ja soojade inimestega,» räägib Almeida. Foto: Erakogu ja Liis Treimann

Korvpalli Ühisliigas Kalev/Cramo kasuks hooaja esimeses mängus (82:68 võit võõrsil Nižni Novgorodi üle) üleplatsimehena 36 punkti visanud Ivan Almeida hooaeg võttis seejärel verise pöörde.

Esmalt põrkas ta 9. oktoobril trennis peadpidi kokku meeskonnakaaslasega. Tulemus: haav otsaesisel ja seitse õmblust. Kolmapäeval sai ta mängus TalTechi vastu korraliku hoobi silma pihta. Seekord kolm õmblust. Kokku kümme.

Almeida äraäestatud sihverplaat ei jäänud märkamata ka meeskonnakaaslastel ja peatreeneril Donaldas Kairysel, kes enne neljapäevast trenni ääremängija õmblusi silmitsedes üksmeelselt pead vangutasid. Ääremängija ise suhtus olukorda rahulikult. Stressivabalt, nagu ta ise ütleb.

«Saartelt pärit inimesed on omamoodi. Nad ei võta elu nii tõsiselt ega satu stressi,» selgitab korvpallur, kelle koduks on Aafrika läänerannikul asuvad Roheneemesaared (Kanaari saartest 1500 kilomeetrit lõuna pool), mida ta külastab «nii sageli kui võimalik» ja kus elava pisipoja Jay Williami ning oma vanematega suhtleb ta igapäevaselt.

«Inimesed on sõbralikud ja abivalmid, ilm soe ja päikest palju. Kõik tunnevad üksteist, sest oleme kaks korda väiksem riik kui Eesti,» tutvustab Almeida oma kodumaad. Korvpall ei olnud Roheneemesaarte pealinnas Praias üles kasvanud noormehe jaoks südamesoov. Kui jalgpallist villand sai, proovis ta karatet ja võrkpalli. Aga lõpuks jõudis korvpallini, millest on nüüd saanud tema elukutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles