Punapull Vips oleks sammu kaugusel F1-sarjast

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips lõpetas F3-hooaja neljanda kohaga, kuigi väärinuks paremat. FOTO: Thomas Pakusch/imago/scanpix
Jüri Vips lõpetas F3-hooaja neljanda kohaga, kuigi väärinuks paremat. FOTO: Thomas Pakusch/imago/scanpix Foto: Thomas Pakusch/imago/scanpix

Märts 2020. Austraalia GP-l on 19 teise F1-piloodi seas stardis ka esimene Eestist tõotatud maale jõudnud vormelisõitja. Jüri Vips saab kvalifikatsioonis oma Toro Rossoga kirja 16. aja, suudab küll stardiga tõusta kolme koha võrra, kuid kolmandas kurvis läheb Lance Strollil pidurdus pikaks ja ta sõidab meie mehe rajalt välja. Vipsi debüüt kuninglikus vormelisarjas lõppeb kiiresti, aga pole hullu – pikk karjäär ootab veel ees.

Ulme? Veel paar päeva tagasi võinuks selle kohta tõesti nii öelda, siis aga avaldas Autosport artikli, milles väidab, et Vips allkirjastab lepingu Red Bulli juunioriprogrammiga. Väidetavalt olid läbirääkimised toimunud F3 EMi eelviimasel etapil ja Red Bulli poolt olevat asja ajanud Helmut Marko isiklikult – mees, kelle käe alt on teiste seas F1-sarja jõudnud Sebastian Vettel, Max Verstappen ja Daniel Ricciardo.

Esialgu sellest lepingust kindlas kõneviisis rääkida ei saa, sest ametlikku kinnitust pole ei Red Bulli ega eestlase poolt. Vips ja tema mentor Marko Asmer, kes harilikult ikka telefonile vastavad, jäid nädalavahetusel nii Autosportile kui ka Eesti ajakirjanikele kättesaamatuks. Mis võiks olla hea märk, et midagi tõesti susiseb.

«Ma võin kohe öelda seda, et pole volitatud millestki rääkima ja ega ma sajaprotsendiliselt midagi ei tea, aga see oleks ikka väga kõva samm, kui ta sinna tõesti saab,» kommenteerib uudist Eesti Autospordiliidu ringrajakomitee liige Toivo Asmer. «Red Bulli arendustiim, Helmut Marko, legendaarne värk! Eks Marko ole ka see inimene, kes kamandab F1-tiimi… Kui õnnestub, on see ikka väga kõva värk.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles