Davis Cupi ootab jalgpalluri Pique eestvedamisel suur muudatus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Pique
Gerard Pique Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Tennise Davis Cupi ootab ees suur muudatus, millega loodetakse jõuda ühele tasemele golfimaailma Ryder Cupiga.

Koondistevaheline tenniseturniir Davis Cup on eksisteerinud juba 118 aastat. Ent alates järgmisest aastast ei ole tegemist enam aasta vältel mängitava turniiriga, vaid nädalapikkuse hooaja lõpus toimuva võistlusega.

Maailma tenniseliidu ITFi tegevjuhi hinnangul võiks uue formaadiga Davis Cupist kujuneda tennisemaailma üks oodatuim sündmus. «Formaati muutes oli meil mõttes Ryder Cup. Vaadake, kuhu see võistlus arenenud on. Tegemist on imelise võistlusega ja meie eesmärk on jõuda samale tasemele,» ütles Kelly Fairweather.

«Tahame, et sellest kujuneks suursündmus. Meie eesmärk pole sarnaneda suure slämmi turniiridele ning see pole ka võimalik, sest tegemist on koondiste võistlusega. Aga tahame, et Davis Cupist kujuneks turniir, mille piletist oleksid tennisefännid huvitatud,» jätkas Fairweather.

Oma roll uueneval Davis Cupil on ka jalgpalluril Gerard Piquel, kelle investeerimisgrupp Kosmos panustab Davis Cupi arengusse järgmise 25 aasta jooksul 3 miljardit dollarit. Fairweatheri sõnul on Pique väga avatud mõttemaailmaga ning temast on turniiri arendamisel palju abi.

Küll aga on Pique sekkumine tennisemaastikule tekitanud ka küsimusi. Näiteks Roger Federer ütles augustis: «Veidi imelik on näha, et jalgpallur tuleb ühtäkki tenniseärisse.»

Fairweatheri hinnangul pole Pique ainult jalgpallur. «Ta armastab sporti ja tennist. Ta tahab luua midagi väga erilist. Mina elan talle kaasa. Pealegi lisab tema seotus asjale glamuuri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles