Tiim nõuab häbistatud vormelisõitjalt valurahaks 500 000 eurot (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Santino Ferrucci saab veel ühe võimaluse või mängis ta oma šansi tippsõitjaks kerkida maha?
Kas Santino Ferrucci saab veel ühe võimaluse või mängis ta oma šansi tippsõitjaks kerkida maha? Foto: Santino Ferrucci/Twitter

Trident Motorsporti võistkond teatas, et kavatseb konkurenti meelega ramminud vormel 2 sõitjalt Santino Ferruccilt sisse nõuda enam kui poole miljoni euro suuruse valuraha. Ferrucci sõitis juulis Silverstone'is peetud vormel 2 etapil mitu korda meelega otsa meeskonnakaaslasele Arjun Mainile ning vallandati tiimist päevapealt.

Haasi vormel 1 meeskonna noorteprogrammi kuulunud Ferruccile ennustati suurt tulevikku, kuid noormees mängis enda võimalused Silverstone'is juhtunuga maha. Peale kokkupõrgete ja jahutusringil Maini auto rammimise trahvis FIA teda kokkuvõttes 66 000 euroga, sest ta sõitis oma vormeliga boksiteel, filmides ümbritsevat telefoniga. Järgnenud etapid Hungaroringil ja Spas pidi ta vahele jätma, tema koha Tridenti tiimis on tänaseks saanud endale Alessio Lonardi.

Vormel 2 sarjas võistluskeelu saanud Ferrucci vabandas, pannes Silverstone'is toimunu «vaimse valearvestuse» süüks. Ameeriklane siirdus seejärel kodumaale IndyCari sarja, võisteldes seal hooaja kahel viimasel etapil. Portlandis sai ta 20. ja Sonomas 11. koha.

Nüüd teatas Trident aga, et nõuab Milano kohtu kaudu sõitjalt ning teda esindavalt isalt Michael Ferruccilt 502 000 eurot, lisaks intressi ja kohtukulude katmist. Põhjuseks on asjaolu, et Ferruccid pole Tridentile maksnud lepingus ettenähtud summat. Tiim lisas, et on valmis oma õiguse nimel välja minema mis tahes kohtuastmeni, märkides: «Meile põhjustatud kahju on märksa suurem summast, mille kohus on seni vahemeetmena kinni pidanud.»

Silverstone'is juhtunust oli möödas üle kuu, enne kui Haasi vormel 1 tiim lõpuks kinnitas, et ei kavatse Ferruccit oma noorsõitjate programmist välja visata. Samuti on noort ameeriklast kaitsnud Dale Coyne Racing, kes talle IndyCaris sõiduvõimaluse andis.

Santino Ferrucci on leidnud ajutise peatuspaiga IndyCari sarjas, sõites hooaja kahel viimasel etapil Dale Coyne Racingu meeskonna autoga.
Santino Ferrucci on leidnud ajutise peatuspaiga IndyCari sarjas, sõites hooaja kahel viimasel etapil Dale Coyne Racingu meeskonna autoga. Foto: Jonathan Moore / AFP / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles