Noor väravavaht jääb Londoni Arsenali soovil Eesti koondise mängudest eemale

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Jakob Hein eelmisel nädalal Arsenali esindusmeeskonnaga harjutamas.
Karl Jakob Hein eelmisel nädalal Arsenali esindusmeeskonnaga harjutamas. Foto: Instagram

Eesti kuni 17aastaste jalgpallikoondis alustab homme EM-valikturniiri Taanis ilma väravavahist kapteni Karl Jakob Heinata, kellel lubati Londoni Arsenali soovil jääda koduklubi juurde.

Eesti U17 koondis mängib EM-valikturniiril Taanis järjekorras Venemaa, võõrustajate ja Gruusiaga. Meeskonna tavapärane kapten Hein aga neis kohtumistes kaasa ei tee, sest eestlased tulid vastu Arsenali palvele, kes soovib 16aastast väravavahti samal ajal ise kasutada.

«Saime juba mõnda aega tagasi Arsenalist info, et nad ei sooviks Karli koondise juurde lubada. Suhtlesime seejärel Arsenali treeneritega ning nad selgitasid olukorda täpsemalt. Kuna neil on väravavahid kas teistes klubides laenul või vigastatud, tekkis seis, kus eelseisvaks viieks U18 ja U23 mänguks jäi neil koos Karliga vaid kaks väravavahti,» kirjeldas Eesti U17 koondise peatreener Lars Hopp.

«Rääkisin Karliga, pidasime aru ka oma treeneritega ning leidsime, et õigem on tulla Arsenali palvele vastu. Muidugi sooviksime, et Karl oleks koondise juures, aga olen üsna kindel, et tema arengule on parem olla praegu Inglismaal,» jätkas Hopp. «Seepärast polnud kokkuvõttes tegemist üldse raske otsusega ega konfliktiga. Meie esmane ülesanne on vaadata suuremat pilti, kasvatada A-koondisele mängijaid ja aidata kaasa nende arengule.»

Hopp nimetas Heina imeliseks talendiks. «Kui sa oled 16aastane poiss Eestist ja saad juba harjutada Londoni Arsenali esindusmeeskonna juures koos maailmameistritega, siis see räägib iseenda eest. Teame jalgpallist küllalt näiteid, kuidas noored mängijad jäävad suurklubisse lihtsalt vinduma. Seepärast usungi, et tekkinud olukorras Karlile võimaluse andmine saab talle ainult kasuks tulla.»

FC Nõmme Unitedi kasvandik Hein liitus Arsenali akadeemiaga sel suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles