Pahased jooksjad: kuhu jäid EV100 staadionisarja auhinnarahad? (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV100 10x10000m teatejooksu avavahetus.
EV100 10x10000m teatejooksu avavahetus. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Kergejõustikuliidu eestvedamisel tänavu esimest korda toimunud EV 100 staadionijooksusari lõppes rohkem kui kaks kuud tagasi, on parimatele lubatud auhinnarahad siiani saamata, kirjutab portaal Jooksja.ee.

EV 100 staadionijooksusarja juhendi järgi on koondarvestuses 1. koha auhind – 750 eurot, 2. koht – 500 eurot, 3. koht – 350 eurot; 4. koht – 250 eurot; 5. koht 150 eurot; 6.koht – 100 eurot. Lisaks pidid parim U20 mees-ja naisjooksja saama kumbki 300 eurot. Iga etapi kolme paremat meest ja naist pidi autasustatama rahalise preemia ja esemelise auhinnaga. «Etapi auhinnaraha täissumma makstakse juhul, kui tulemus ületab 1000 IAAF punkti, vastasel juhul 50% summast,» märgitakse juhendis.

Sarja viimane etapp toimus 19. augustil Pärnu Rannastaadionil. Kui üks jooksjatest uuris augustis Eesti kergejõustikuliidu kestvusalade juhilt Toomas Tarmilt, millal rahad laekuvad, sai ta enda sõnul vastuseks, et kuna väljamaksmisega tegeleb Kergejõustikuliit ja seal paraku rahad liiguvad üliaeglaselt, ei oska öelda, millal need laekuvad, aga kunagi kindlasti laekuvad. «Kuna jõulud on lähenemas ja mul vaja kinke hakata juba ostma, tegin uue kirja septembris, vastuseks sain, et keegi pole raha saanud, kui laekuvad, siis kõigile,» lausus nimetatud jooksja portaalile.

Ajakirja Jooksja Jooksuportaal küsis Toomas Tarmilt, miks auhinnarahade maksmine on veninud. «Väikesed viivitused on, aga saame lahendatud. Ajakirjanduse vahendusel me seda asja ei aja,» kostis Tarm selle peale.

Millised etteheited jooksjatel auhindade osas veel on ja mida vastab neile alaliidu president Erich Teigamägi, loe portaalist Jooksja.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles