Lätlanna loobumine uuendas aastalõputurniiril Kontaveidi konkurentide ringi (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Ostapenko otsus eliiturniirist loobuda rõõmustas Hiina tennisepublikut, kes näeb nüüd ühe kaasmaalase asemel kahte.
Jelena Ostapenko otsus eliiturniirist loobuda rõõmustas Hiina tennisepublikut, kes näeb nüüd ühe kaasmaalase asemel kahte. Foto: WU HONG / EPA / Scanpix

Maailma edetabelis 20. kohale kerkinud ja hooaja lõpetuseks Zhuhais toimuvale WTA eliitturniirile pääsenud Anett Kontaveit saab endale seal uue konkurendi, sest lätlanna Jelena Ostapenko otsustas turniirist loobuda.

Maailma edetabelis 20. kohal olevat Ostapenkot asendab kaheksa naise turniiril hiinlanna Qiang Wang, kes oli valikujärjekorras lätlanna järel. Nii saab kodupubliku kaasa elada koguni kahele kaasmaalasele, sest ainsa vabapääsme turniirile teenis maailma 36. reket Shuai Zhang.

Lisaks hiinlannadele ja Kontaveidile osalevad Zhuhai turniiril veel venelanna Darja Kasatkina, lätlanna Anastasija Sevastova, valgevenelanna Arina Sabalenka, belglanna Elise Mertens, sakslanna Julia Görges, ameeriklanna Madison Keys, hispaanlanna Garbine Muguruza, prantslanna Caroline Garcia ja austraallanna Ashleigh Barty.

Tosinast konkurendist kolmega on Kontaveit sel aastal kohtunud ja suutnud kahte neist ka võita - Zhangist ja Wangist sai ta jagu septembri lõpus peetud Wuhani turniiril, Sabalenkale kaotas aga sama turniiri finaalis. Kasatkina, Sevastova, Garcia, Barty, Muguruza, Mertensi, Keysi ja Görgesiga ei ole loos Kontaveiti sel aastal vastamisi viinud.

Samas on ta varasematel aastatel suutnud võita nii Muguruzat (omavaheliste mängude suhe 1:2), Bartyt (1:0), Kasatkinat (1:0) kui ka Mertensit (1:0). Vaid Sevastova, Keysi, Görgesi ja Garcia (ning mõistagi ka Sabalenka) vastu on eestlanna omavaheliste mängude saldo miinuses, sest Kontaveit on kõigile neist ainsa senipeetud kohtumise kaotanud.

Neljandat aastat toimuv WTA eliiturniir algab 30. oktoobril. Turniiri auhinnafond on 2,35 miljonit dollarit, võitja paneb lisaks alagrupis võidetud mängude auhinnarahale (iga võidu eest 76 300 dollarit) taskusse tšeki 478 200 dollarile ehk teenib minimaalselt pool miljonit dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles