Karl Mihkel Elleri kommentaar. Ott Tänaku seis on lihtne: kas võit või mitte midagi

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota ekipaaž Ott Tänak ja Martin Järveoja peavad MM-tiitli konkurentsis püsimiseks Kataloonias võitma. FOTO: Ozan Kose/AFP/Scanpix
Toyota ekipaaž Ott Tänak ja Martin Järveoja peavad MM-tiitli konkurentsis püsimiseks Kataloonias võitma. FOTO: Ozan Kose/AFP/Scanpix Foto: Ozan Kose

Kataloonia ralli on MM-kalendris haruldus, sest sõidetakse nii asfaldil kui ka kruusal. See ei tähenda siiski, et piloodid peaksid katsete käigus autosid pidevalt erineval pinnasel taltsutama. Olukord on lihtsam: reedel toimuvad katsed peamiselt kruusateedel ning nädalavahetusel ainult asfaldil. Mida tähendab MM-sarja ainus segapinnaseralli Ott Tänakule ja Toyotale?

Teist aastat MM-sarjas osalev Toyota on oma Yarise WRC-auto korralikult jooksma saanud mõlemal pinnasel, mis peaks olema julgustav märk. Pealegi on Tänak juba eelmistel aastatel Fordi eest võisteldes tõestanud, et sõit erinevatel teekatetel pole talle keeruline katsumus.

Pole võimalik vastu vaielda, et Tänak on suvepuhkuse järel MM-sarjas domineerinud. Võidud räägivad enda eest: alates Soome rallist on eestlane võitnud kolm rallit neljast. Tõsi, Türgis aitas tal poodiumi kõrgeimale astmele tõusta konkurentide mõningane ebaõnn, kuid Walesis tabas see jällegi teda ennast. Ees ootab MM-sarja lõppmäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles