Video: jooksja murdis jalaluu, roomas veritsedes finišini

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud sportlase rasked viimased meetrid
Vigastatud sportlase rasked viimased meetrid Foto: Kuvatõmmis videost

Ülim spordihing või lihtsalt puhas rumalus? Jaapanis toimunud Princess Ekiden teatejooksul kukkus üks teismeline naisjooksja veidi enne teate tiimikaaslasele üle andmist ja murdis jalaluu. Sportlane otsustas aga siiski iga hinna eest finišeerida.

Asahi.com kirjutab, et pealtvaatajad vaatasid osad imestuse ja osad ahastusega, kuidas luumuruuga jooksja 200-300 meetrit neljakäpukil vahetusalasse roomas. Seal oodanud tiimikaaslane võttis teatelindi üle pisarsilmil, sest elas karedast asfaldist veritsevate jalgadega sõbra kannatustele nõnda kaasa.

Olukorra tegi seda dramaatilisemaks, et sportlase treener Hisakazu Hirose oli õnnetusest kuuldes kohe otsustanud võistluse pooleli jätta, kuid info ei jõudnud kohtunikele piisavalt kiiresti. Kui võistluse korraldaja Mitsuo Kamakura teate kätte sai, oli jooksja vaid 20 meetri kaugusel vahetusalast.

«Olin kahe vahel, kas peaksin ta peatama, aga mulle tundus, et ta saab sellega hakkama, kuna ta oli peaaegu kohal,» vahendab kohalik meediaväljaanne vahetuspunktis olnud kohtuniku sõnumit.

Hirose käis pärast võistlust oma hoolealust haiglas vaatamas ja vabandas, et ei suutnud teda piisavalt kiiresti rajalt maha võtta.

Kuueks vahetuseks jagatud maratonidistantsil toimunud võistluse järel said korraldajad ohtralt kirju – nii inimestelt, kes imetlesid noore sportlase sihikindlust lõpuni jõuda, kui ka kritiseerijailt, kes ei saanud aru, miks kohtunikud kohe neiule appi ei tõtanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles