Vene suusastaari ähvardab operatsioon, hooaja algus ohus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ustjugov
Sergei Ustjugov Foto: Aleksei Filippov/Sputnik/SCANPIX

Kahekordne murdmaasuusatamise maailmameister Sergei Ustjugov peab võib-olla MK-sarja esimesed osavõistlused vahele jätma, sest tegi viga oma vasaku käe pöidlale, vahendab Norra TV2.

Ustjugov kukkus Itaalias rullsuusatades ja viidi viivitamatult haiglasse kontrolli. Uudised pole head, sõnas Venemaa koondise treener Markus Cramer. «Sergei läheb nädala lõpus tagasi Venemaale, kus toimuvad jätku-uuringud, aga nagu ma siinsest arstist aru sain, on oht, et pöialt tuleb opereerida,» rääkis Cramer.

Murdmaasuusatamise MK-sari algab novembris Soomes ja mõistagi ei oska praegu keegi öelda, kas Ustjugov jõuab selleks ajaks terveneda või mitte. Crameri sõnul ei ole aga hooaega silmas pidades paanikaks põhjust, sest isegi kui sportlane ei saa mõnda aega oma kätt kasutada, on tänapäeval vormis püsimiseks ohtralt alternatiivseid treeningmeetodeid. «Ta kartis algul, et ei saa üldse trenni teha ja väljavaated tundusid üpris sünged, aga muidugi on tal võimalusi treenida – võib-olla lihtsalt mitte päris nii nagu me planeerisime,» selgitas treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles