Pahane Verstappen: mina ei õpeta Van Persiet jalgpalli mängima, ärge õpetage mind sõitma!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Ookeanitagune mainekaim spordiportaal ESPN on võtnud ette vormelituus Max Verstappeni portreteerimise. USA GP-l läbi viidud intervjuus annab Red Bulli sõitja selgelt aimu sellest, mida arvab neist inimestest, kes tema sõidustiili kritiseerivad.

Äsja 21. sünnipäeva tähistanud Verstappeni hooaja algus läks aia taha. Samal ajal kui tema tiimikaaslane Daniel Ricciardo võttis etapivõite, tegi hollandlane vaid prohmakaid. Kõikvõimalikud vormelieksperdid kommenteerisid, et peasüüdlane on eksimustes Verstappeni liiga agressiivne sõidustiil ja noormees peaks õppima teistmoodi sõitma. Kõige selle tulemusel lubas Verstappen Kanada GP eel (vist naljaga pooleks), et järgmine inimene, kes tema hiljutise vormi kohta küsib, saab talt korraliku tou.

Hooaja teine pool on Verstappenil läinud aga paremini – Ricciardo Red Bull ütleb nüüd muudkui üles, aga tiimikaaslane on suutnud viimaselt kuuelt etapilt kirja saada neli poodiumikohta. Ja see tõestab tema arvates, et kõik on kõige paremas korras.

«Kui ma sõidaks masinaga, mis oleks suuteline tiitlit võitma, siis neid eksimusi poleks tulnud, sest siis sai ei pea alati pingutama 102-103 protsendi piiril,» selgitas hollandlane aasta rasket algust. «See on üle piiri sõitmine, kui sa tahad masinast parimat välja saada, ja vahepeal see ei õnnestunud.

Kui sul ongi sirgel kasutada palju rohkem hobujõude, siis saadki mõelda, et võib-olla ma siin kurvis ikka ei ürita ja sõidan tast lihtsalt sirgel mööda. Meie peame aga tegema «kõik või mitte midagi» sööstu kurvi, et mööduda. Ja kohta kaitsta tuleb samuti üpris agressiivselt.»

Verstappeni sõnul käitutakse temaga teisiti kui teiste sõitjatega, sest ta sai F1-sarja juba 17-aastasena ja temas ei nähta veel vaatamata neljale hooajale küpset sõitjat. Lihtne võrdlus on tuua tänavusest hooajast Sebastian Vetteliga, kes on tiitlijahis järjest prohmakaid teinud. «Isegi neljakordne maailmameister teeb selliseid vigu. Ja inimesed ütlevad, et mina pean oma stiili muutma – kui aus olla, siis minu jaoks on see üks suur pullikaka,» pahandas Verstappen. «Keegi ei ülte Sebastianile, et muutku oma sõidustiili. Ma pole ühtegi sellist pealkirja näinud.»

Vormelituusa sõnul saab ta aru, miks inimesed tal muutuda soovitavad – ta vaatab ju isegi telekast jalgpalli ja arvab vahel, et on mängijatest targem. Aga asjad ei käi nii lihtsalt. «See on nagu öelda jalgpallurile, kes lööb palli vasaku jalaga, et ei, nüüd pead seda tegema paremaga. Täpselt sama. Mõned saavadki teha mõlemat, lüüa vasaku või paremaga, aga enamik on kas vasaku- või paremajalgsed ja pole võimalik üleöö ümber õppida. Ma ei hakka (Robin) Van Persie'le ütlema, kuidas jalgpalli mängida ja inimesed ei peaks mind sõitma õpetama,» kurjustab Verstappen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles