Meistrite liiga: Barcelona võitis Messitagi, Dortmund ja Liverpool hullasid, PSG pääses

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona sai Milano Interist jagu.
Barcelona sai Milano Interist jagu. Foto: Alberto Estevez / EPA / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas jätkab kolme vooru järel täiseduga Barcelona, kes alistas Milano Interi. Väravapeo panid püsti nii Liverpool kui ka Dortmundi Borussia, õhtu üks dramaatilisemaid kohtumisi toimus aga Pariisis.

Õhtu alustuseks tegid PSV Eindhoven ja Tottenham Hotspur Hollandis tulise 2:2 viigi. PSV läks juhtima, jäi siis kaotusseisu, ent sai viimased kümmekond minutit mängida enamuses, kui punase kaardi sai Spursi väravavaht Hugo Lloris. 87. minutil lõigi Luuk de Jong 2:2 viigivärava. Meistrite liiga esimese punkti peatreenerina sai legendaarne Thierry Henry, kui AS Monaco viigistas võõrsil 1:1 Club Brüggega.

Õhtustes mängudes sai vigastatud Lionel Messita tegutsenud Barcelona tänu Rafinha ja Jordi Alba väravatele 2:0 jagu Milano Interist. Mängu silmapaistvaima hetke eest hoolitses teisel poolajal aga hoopis Interi poolkaitsja Marcelo Brozovic.

Marcelo Brozovic (pikali), geenius palliplatsil?
Marcelo Brozovic (pikali), geenius palliplatsil? Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix

Liverpool lõi kodus Belgradi Crvena Zvezdale neli vastuseta väravat, oma Liverpooli-karjääri 50. tabamuseni jõudis kaks kolli löönud Mohamed Salah. Samasuguse skoori ehk 4:0 sai mängu lõpuks tabloole Dortmundi Borussia, kes loputas Euroopa liiga kevadist võitjat Madridi Atleticot.

Üle noatera pääses aga Paris Saint-Germain, kes jäi kodus Napoli vastu kaks korda kaotusseisu. Viigipunkti tõi pariislastele lõpuks Angel di Maria tabamus kolmandal lisaminutil, kaotus muutnuks PSG tabeliseisu juba kolmanda vooru järel väga raskeks.

---

A-grupp

  • Brügge - Monaco 1:1 (39. Wesley - 32. Sylla)
  • Dortmund - Atletico 4:0 (38. Witsel, 73., 89. Guerreiro, 83. Sancho)

Tabeliseis: 1. Dortmund 9, 2. Atletico 6, 3. Monaco 1, 4. Brügge 1

B-grupp

  • PSV Eindhoven - Tottenham 2:2 (30. Lozano, 87. de Jong - 39. Lucas, 55. Kane) eemaldamine: 79. Lloris (Tottenham)
  • Barcelona - Inter 2:0 (32. Rafinha, 83. Alba)

Tabeliseis: 1. Barcelona 9, 2. Inter 6, 3. Tottenham 1, 4. PSV 1

C-grupp

  • Liverpool - Crvena Zvezda 4:0 (20. Firmino, 45., 51. pen Salah, 80. Mane)
  • PSG - Napoli 2:2 (61. ov Rui, 90.+3. di Maria - 29. Insigne, 77. Mertens)

Tabeliseis: 1. Liverpool 6, 2. Napoli 5, 3. PSG 4, 4. Crvena Zvezda 1

D-grupp

  • Galatasaray - Schalke 0:0
  • Lokomotiv - Porto 1:3 (38. Anton Mirantšuk - 26. pen Marega, 35. Herrera, 47. Corona) eemaldamine 76. Kvirkvelia (Lokomotiv)

Tabeliseis: 1. Porto 7, 2. Schalke 5, 3. Galatasaray 4, 4. Lokomotiv 0

Enne mängu:

Barcelona alistas küll nädalavahetusel koduliigas 4:2 Sevilla, kuid jäi ilma Lionel Messit, kes murdis õnnetult kukkudes parema käe pindluu ja peab pidama mitmenädalas mängupausi. Meistrite liigas on nii katalaanid kui ka Inter võitnud mõlemad senipeetud mängud ning seega ollakse omavaheliste mängude eel heas seisus. Inter sai pühapäeval tänu Mauro Icardi lisaminutite väravale 1:0 jagu AC Milanist ning jätkab samuti koduliigas medalikonkurentsis. Nulli peal olevad Tottenham ja PSV vajavad igal juhul võitu, et edasipääsulootus püsima jääks.

Dortmundi Borussia on sel hooajal taas väravalöömishoos ja juhib tiheda jälitajate seltskonna ees kolme punktiga Bundesligat. Meistrite liigas on neilgi koos Atleticoga kuus punkti, mis annab Brügge ja Monaco ees vajaliku puhvri. C-grupis läheb Liverpool kodus võtma kohustuslikku kolme punkti, sellal kui eelmises mängus neist dramaatiliselt jagu saanud Napoli proovib võõrsil üllatada ka hullus väravahoos olevat PSG-d. Pariislased on koduliigas löönud kümne mänguga 37 väravat (!).

Tasavägine on seis ka D-grupis, kus Portol ja Schalkel on neli, Galatasarayl kolm punkti. Nullipoiss Lokomotiv vajab seega kodus igal juhul Porto käest vähemalt punkti, et realistlikke edasipääsulootusi säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles