Galerii: väikese Kaleviga püstihädas olnud Kalev/Cramo vormistas võidu alles lõpuminutitel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Eesti-Läti ühisliigas pidasid haarava mängu TLÜ/Kalev ja Kalev/Cramo, soosikust suurklubi suutis oma paremuse maksma panna alles viimastel minutitel ja võitis lõpuks 79:72.

Kalev/TLÜ asus mängu kiirelt 5:0 juhtima, kuid Cramo vastas sellele 9:2 spurdiga. Tasavägiselt kulgenud avaveerand kuulus siiski kodumeeskonnale 20:18. Peagi jäi Cramo 29:20 kaotusseisu, kuid vastased tegid kaks pallikaotust ning Branko Mirkovici ja Maksim Salaši kolmepunktivisetest vähendati vahe kolmele silmale. Mõni hetk hiljem oli Kalev/TLÜ juba kaotusseisu jäänud ning poolajale mindi Cramo 42:39 juhtimisel. 

Eeldatav soosik ei suutnud kolmanda veerandajaga eest ära pääseda ning kui viimasest neljandikust oli minuti jagu mänguaega kulunud, vähendas Janar Talts kaugviskest Kalev/TLÜ kaotusseisu vaid ühele punktile. Taylor Staffordi vabavisetest asus kodumeeskond peagi ka 62:61 ette, kuid Kristjan Kanguri kaugviskest pääses Cramo loetud sekundite pärast uuesti juhtima.

Veel viis ja pool minutit enne mängu lõppu oli seis 64:64 viigis ning ning 1.17 enne lõppu vähendas Bamba Falli korv vahe taas vaid kolmele punktile. Janari Jõesaare kaugviskele vastas samaga Damarcus Harrison, ent lõppskoori vormistasid Landen Lucase kaks vabaviset ja Martin Dorbeku korv.

Lucas tõi Kalev/Cramole 17 punkti ja 6 lauapalli. Kangur lisas 13 silma ja 6 lauapalli, Mirkovici arvele jäi 10 punkti ja 7 korvisöötu. Dorbek tõi omadele 9, Reggie Lynch ning Jõesaar 7 silma, kellest viimane sai kätte ka 8 lauapalli.

Tallina Kalev/TLÜ resultatiivseim oli Talts 18 punkti ja 6 lauapalliga, kuid kaks minutit enne mängu lõppu sai ta viienda vea. Stafford lisas 15, Karl-Johan Lips 13,  Fall 10 ja Harrison 9 silma. 

Jurmala - Riia VEF 73:96 (18:23, 17:29, 22:22, 16:22)

Jurmalas toimunud mängus näitas võimu Riia VEF, kui teenis kohaliku tiimi vastu 23-punktilise võidu. Vahe tehti sisse teisel veerandajal, mille VEF võitis 12 punktiga. Seejuures viskas Riia suurklubi igal veerandajal vähemalt 22 silma.

Võitjate parimaks kerkis Arturs Ausejs 19 punktiga. Kristaps Janicenoks ja Roberts Stumbris tõid võrdselt 13 silma. Steve Zack lisas 11 ning Artjoms Butjankovs 10 punkti. Ameeriklastest tagamehed Vincent Council ning Jabril Armon Durham andsid samuti olulise panuse, kes tõid vastavalt 9 punkti ja 7 korvisöötu ning 5 punkti ja 9 korvisöötu.

Kristpas Mediss viskas kodumeeskonna poolelt 14 punkti, Kristaps Plavnieks lisas 10 silma. Võrdselt 9 punkti tõid Edgars Jeromanovs, Ugis Pinete ning Endru Davids Smits.

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub laupäeval, 27. oktoobril koguni viie mänguga. Eesti klubidest heitlevad omavahel BC Valga-Valka/Maks&Moorits ning Pärnu Sadam. TalTech võtab koduväljakul vastu Betsafe Jurmala, Tartu Ülikool võõrustab BK Ogret ning Tallinna Kalev/TLÜ kohtub Valmiera Glass Via tiimiga. Rapla Avis Utilitas sõidab küll BK Ventspilsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles