Bayerni poolt ripakile jäetud ründaja on Dortmundis kerkinud maailma hinnatuimaks noormängijaks

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jadon Sancho
Jadon Sancho Foto: BERND THISSEN / AFP

Möödunud suvel soetas Dortmundi Borussia oma ridadesse noore Jadon Sancho, kellest on nüüdseks ootamatult saanud üks kõrgemalt hinnatuid noori jalgpallureid maailmas.

Dortmund on läbi aegade olnud edukas noorte talentide leidmisel ja nende ülestöötamisel. Eelmisel suvel osteti 5 miljoni euro eest Manchester City'st ära inglasest ründaja Jadon Sancho. Eelmisel hooajal sai Sancho ka 12 korda esindusvõistkonna eest platsile, mille jooksul suutis noormees lüüa ka värava ja anda neli väravasöötu.

See hooaeg hakkab Sancho jaoks kujunema aga tõeliseks läbimurdeaastaks. Bundesligas on meest platsile usaldatud juba kaheksa korda ning tulemus on suurepärane – Sancho on löönud kaks väravat ning andnud kuus väravasöötu. Lisaks sai inglane platsile ka karikamängus, kus ta samuti väravasöödu andis.

Eile kohtus Dortmund Meistrite liigas Atletico Madridiga. 79. minutil 2:0 eduseisul väljakule pääsenud Sancho suutis alles suvel Tallinnas Euroopa Superkarika võitnud Atletico võrku oma karjääri esimese Meistrite liiga värava lüüa. Pärast eilset kohtumist on Sanchot hakatud hindama kui üht lootustandvamat noort jalgpallurit maailmas.

Viimaste andmete kohaselt on 5 miljoni eest soetatud inglane vaid aastaga oma väärtust karvatanud kordades – nüüd peab Sancho eest välja käima vähemalt 45 miljonit eurot, mis teeb temast kõige väärtuslikuma mängija maailmas, kes on sündinud aastal 2000 või hiljem. 

Kogu selle statistika taustal on olukorra pärast kõige rohkem häiritud Dortmundi koduliiga suurim konkurent Müncheni Bayern. Nimelt oli eelmisel suvel võimalus Sancho oma ridadesse osta ka Bayernil, aga meeskond otsustas, et ründaja ei vasta jalgpallurina nende standarditele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles