Toyota WRC-autot proovinud endine F1-piloot: see on paras šokk

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala, Kazuki Nakajima, Ott Tänak, Kamui Kobayashi ja Esapekka Lappi
Jari-Matti Latvala, Kazuki Nakajima, Ott Tänak, Kamui Kobayashi ja Esapekka Lappi Foto: Toyota GAZOO Racing

Toyota autotootjal on kaks suurt võidusõiduprojekti – kestvussõidu MM WEC ja autoralli WRC-sari. Suvel väisasid esimeses ilma tegevad jaapanlased, endised F1-piloodid Kazuki Nakajima ja Kamui Kobayashi rallimeeskonna Soome baasi ja said proovida WRC-auto võimu.

«See, mis on meile võidusõidus vale, on ralliautos õige. Need on täiesti vastandlikud stiilid,» nentis F1-sarjas 75. GP-l osalenud ja ka korra poodiumile kerkinud Kobayashi. Ringrajal tähendab külglibisemine ju ajakadu, aga rallikruusal võib see olla kiireim moodus kurve võtta. «Neile on see väga loomulik, aga meile on see vale. Kahjuks ei tule see loomulikult. See on paras šokk. Aga muidugi see kiirus ja pidamine on lihtsalt imeline.»

Nakajima, kelle F1-karjäär jäi kaasmaalasest kaks korda lühemaks, aga kes võitis see-eest koos Sebastien Buemi ja Fernando Alonsoga tänavuse Le Mansi 24 tunni sõidu, sai Yarise roolis õpetust Ott Tänakult. «Lõbus – see on ainus sõna selle kirjeldamiseks. Imeline kogemus. Nautisin WRC-autoga sõitmist,» ahhetas ta.

Nüüd, kui WEC-piloodid on saanud kätt proovida WRC-autol, saab järgmine samm olla vaid üks. «Järgmine kord peavad nemad meie masinaga sõitma!» rääkis Nakajima, mis Tänakut ja tema tiimikaaslasi ees ootas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles