Petter Solberg kasutas võimalust vend Henningi kallal aasida

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg on üle aastate tagasi autoralli MM-sarjas.
Petter Solberg on üle aastate tagasi autoralli MM-sarjas. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kataloonia MM-rallil näeb haruldast vaatepilti, kui korraga on stardijoonel nii eksmaailmameister Petter Solberg kui ka tema poolteist aastat vanem vend Henning. Mõlemad on nüüdseks juba neljakümnendates, aga teineteisega jõudu katsumine paneb nad tundma kui teismelised.

«Tunne on veidi nagu siis, kui ma olin 14,» muheles Petter Solberg, kel on Kataloonias kasutada Volkswageni tuttuus Polo GTI R5. Henning roolib Škoda Fabia R5 masinat, millega ta suutis Türgis saavutada oivalise kuuenda koha.

«See avaldas mulle väga muljet. Tal oli pärast seda suur pidu. Henningule meeldib sõita ja süüa,» aasis noorem Solberg, «Ta naudib praegu sõitmist. Tulla siia tagasi ja võidelda tema ja teiste vanade tüüpidega – tundub, et tänapäeval ei lähe enam keegi pensionile.» Viimane on vihje 44-aastasele Sebastien Loebile ja novembris 51. sünnipäeva tähistavale Ken Blockile, kes mõlemad on Kataloonias stardis WRC-masinail.

Üle aastate esimese armastuse kohtamist naudib ka Solberg, kes on vahepeal tulnud kahekordseks rallikrossi maailmameistriks. «Kui sa tegeled mingi kindla alaga, oled sa justkui puuris koos kõigi teiste sind ümbritsevate sõitjatega. Siin saan ma tunded valla päästa. Ma olen siin, et lustida ja mängida,» selgitas norrakas, et ta on selle võimaluse eest südamepõhjani tänulik, sest tänavu suvel vaevanud tervisehädade tõttu pidi ta peaaegu üldse kiivri varna riputama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles