Lance Armstrongi endine meeskonnapealik sai eluaegse keelu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong (vasakul) ja Johan Bruyneel.
Lance Armstrong (vasakul) ja Johan Bruyneel. Foto: Alessandro Trovati / AP

Endise maailma tippjalgratturi Lance Armstrongi meeskonna pealik Johan Bruyneel sai eluaegse tegutsemiskeelu jalgrattaspordis.

Seitsmel korral Tour de France'il võidutsenud Armstrongi kahtlustati keelatud ainete tarvitamises ning aastal 2012. mõistetigi jalgrattur süüdi dopingutarvitamises. Selle tõttu tühistati ka Armstrongi võidud ning talle määrati eluaegne võistluskeeld. Bruyneel sai aastal 2014 10-aastase võistluskeelu.

Maailma antidopingu agentuur kaebas aga Armstrongi meeskonnapealiku otsuse edasi ning nüüd võeti vastu otsus, mille järgi sai ka 54-aastane Bruyneel eluaegse keelu jalgrattaspordis kaasalöömiseks. Bruyneel ise nõustus karistusega.

«54-aastaselt pole enam vahet, kas tegu on eluaegse keelu või 10-aastase keeluga. Minevikus sai palju vigu tehtud. Pärast kõike seda mis juhtus, mida ma tõesti kahetsen, armastan ma jalgrattasporti endiselt edasi. Vaatamata otsusele on minu eesmärk aidata endiselt spordialal kasvada,» vahendab CNN Bruyneeli sõnu.

Lisaks meeskonna pealikule said eluaegsed karistused ka Pedro Celaya ning meeskonna treeneri Pedro Celaya keeldu suurendati kaheksalt aastalt 15 aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles